Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Plazmavágó gépek építése

Indította gaben, 2024 április 09, 15:54

Előző téma - Következő téma

fn47xk7ei

Gyakorlatban is tetszik.[#eljen]

remrendes

2 kérdésem lenne, így estére :)
Próbálta már valaki az STM-120-as pisztolyokat? Elég sok "gyártónál" találkoztam ezzel. Thermacut, Alfain, Tecmo, BLM. Mennyire lehetnek kompatibilisek a kopóalkatrészek? Melyik lehet a legjobb gyártó? Valahol azt írták, hogy 1:1 Hypertherm kompatibilis.
A másik, hogy ez itt lenn valyon boldogulhat sűrített levegővel is? Azt írják, hogy napi 20 liter vizet képes kiszűrni, szóval óránként több, mint 8 decit, ami azért nem kevés. Jó lehet ez hűtveszárító alapnak?

frob

nem olvastam hogy mire kell , mit akarsz szárítani, de az biztos hogy van hasonló itthon és néha kell használni akkor biza a lakásból képes összekapni 10 litert 10-14 óra alatt, szóval akár tudhatja is, viszont a hőmérséklet az ha jól tudom 30°C környékénél nem lehet nagyobb, de az adatlapja biztos többet mond...

hostya

A lentebbi készülék CSAK légköri nyomáson működik/szárít..

remrendes

Igen, télen nálunk is megy egy non-stop a kazánházban.

remrendes

Köszi, akkor nem kell tovább agyalni rajta. Marad a házi módszer.

fn47xk7ei

Mit jelent a "házi módszer"?

remrendes

TBS-TEAM

Kifejtenéd ezzel mit szeretnél elérni?
Mi a cél?
József

fn47xk7ei

Ez tényleg "házi" megoldás. Miért nem hűtveszárítóban gondolkodsz? Ott a préslevegőt ténylegesen hűtik (0-4 fok közzé)ill. hőcserélőn keresztül megyen a levegő és házilagosan is megoldható az is. Nekem is ez van felszerelve.

remrendes

remrendes

A végleges megoldás egy hűtveszárító lesz, de az egy nagyobb lélegzetvételű befektetés.

fn47xk7ei

Valószínűleg vízmentes levegőt akar juttatni a plazmavágó fejbe, fúvókába. Sajnos a préslevegőben mindig marad annyi pára ha nem szárítod ami a csőrvezetékben kicsapódva a szépen gördül a fej felé és mikor a fúvókába jut ott hirtelen,robbanás szerűen ( persze alig érzékelhető, hallható)megváltoznak az áramlási viszonyok.Ez a vágás minőségen is elő szokott jönni. Ipari cnc gépeken gyakran szoktak használni hűtveszárítót.

fn47xk7ei

Csináld házilagosan, olcsón. Nekem a peltier elemes hűtés bevált, egyszerű. Nem kell oda nagy teljesítmény így a peltier rossz hatásfoka nem dominál. Inkább a hőcserélő a fontos része de az is megoldható olcsón.

remrendes

Eddig csak kompresszorost láttam, de akkor ennek utána guglizok. [#eljen]