Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Plazmavágó gépek építése

Indította gaben, 2024 április 09, 15:54

Előző téma - Következő téma

TBS-TEAM

Akkor az jó 10bár [#eljen]
József

fn47xk7ei

Jut eszembe, ez ami a fényképen látható az terv vagy már megvalósítottad a gyakorlatban?

remrendes

Nem, az csak terv (volt).
A vege most is hasonlo lesz szerintem, csak az also visszaforditokhoz egy 40x40x40-es 3 kimenetu rezkockat teszek es arra rogzitem a peltiert. Illetve csak ennek a rezkockanak a bevezetese lesz rezcso, viszont vastagabb, hogy lassuljon az aramlas.

fn47xk7ei

Az előhűtőt a falra miért nem készíted DN12-es inox bordáscsőből ( lehet mondani gégecsőnek is). Olcsóbb is mint a rézcső nagyobb felülettel. Valamint könnyebb elkészíteni mert nem kell forrasztgatni, szerelvényezni csak a két végén. A réz ugyan nagyon jó hővezető de kis felületen éri a levegő így nem olyan hatásos a hűtése ( folyadékban persze jobb). Meg aztán felülről lefelé folyamatos spirál alakban vezetve a csövet elég lenne az aljára egy kondenz gyűjtő és itt becsatlakoztathatnád a hőcserélőt is . Kevesebb szerelvénnyel olcsóbban jönnél ki szerintem.[#nemtudom]

remrendes

Az oke, hogy nagyobb felulettel erintkezik a levegovel, de az inox vagy 30-szor rosszabb hovezeto, mint a rez. Kb 2-3 meternel nincs tobbre szuksegem.

fn47xk7ei

Ok, az igaz, én csak ajánlottam mert olcsóbb és passzív előhűtésről volt szó vagy legalábbis én azt feltételeztem. Plusz "minden lánc olyan erős mint a leggyengébb láncszeme" elvét néztem de ha eldöntötted akkor rendben.

remrendes

Majd dobok fel egy skiccet, hogy hogyan valtozott a dolog az eloghoz kepest.

fn47xk7ei

Kíváncsian várom.Majd jól megkritizálom![#nevetes1]

sufnituning

fn47xk7ei

[#nevetes1]Hűtésről van szó így "fog kapni hideget és meleget is".[#vigyor2]

km2xxb4y0

Hello. Valaki ki tud segitejiegy Mach3  3.043.062 ingyenes letöltési link.el. Koszi.

svejk

D.Laci

dtb

Sziasztok,
A sheetcam fordítására már egyre kevesebb időm van. Az a gond, itt nem működik, hogy van most öt percem, és jutok valamire, ettől több időt kell rászánni egy-egy alkalommal... Ennek sajna neki kell ülni, és kikeresgélni az adott kontextust hogy minél kevésbé legyen kétértelmű. Mivel egyenlőre nem látom a végét, ezért inkább úgy döntöttem, közzéteszem azt, ami eddig elkészült.
A programban található ~1300 kifejezés 38%-a le lett fordítva, remélem tudjátok használni, annyit kérek csak, hogy aki tesz még hozzá, az tegye ugyanígy közkinccsé a fórumtagok számára. Az elkészült részt feltöltöttem az FTP mappába a nevem alá. A Sheetcam mappában található Languages tartalmát kell a feltelepített programba bemásolni, a többi nyelvi könyvtár közé. A program újraindítása után már kiválasztható a magyar nyelv. Ugyanitt megtalálható a legutolsó poeditor nevű program telepítője, aki akar még fordítani, annak ezt a programot javaslom hozzá. Bárkinek kérdése van ezzel kapcsolatban, szívesen segítek, de inkább a publikus e-mail címemre írjatok, azt a telefonon azonnal látom.

gabi

Szia
Köszönjük a munkádat!!!!