Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Plazmavágó gépek építése

Indította gaben, 2024 április 09, 15:54

Előző téma - Következő téma

nj246gf2z

Üdv! A múltkor párizsi mellől elhoztam egy parkside plazmavágót. Rátettem egy cncre, egy héten át próbálgattam, úgy néz ki működik a dolog, de a mai nappal előjött valami fals jel vágás kezdéskor és a vezérlőt bezavarja (tb6560 3axis párhutamos portos laptoppal). Áramtalanítás után működik a vezérlő, de ha a plasmával vágni szeretnék, kiüti újból. Semmi mást nem módosítottam, csak behúztam egy 3eres 2.5es kábelt a kismegszakítótól aminek szerintem  semmi köze az egészhez. Hová és milyen szűrőket, árnyékolást kellene tennem? Vagy hol ronthattam?

sufnituning

Szia szinte minden kábelt érdemes árnyékolni, emellett tudnám ajánlani az UTP-s kapcsolatot a gép és laptop között.
Nekem a földelés is külön van kötve, a plazmavágó a normál hálózaton van a számítógép és maga a gépváz egy levert szondára van kötve, eddig még nem volt vele bajom.

kaqkk007

Haveromnak ez segített , Ö minden vezetékre csattintott egyet
de elég csak a  bemenetekre  tenni belőle . Ha gondolod lehet hogy egy párat még össze tudok vadászni a fiókomból .

kaqkk007

A képeket elfelejtettem ...

kaqkk007

előbb utóbb csak sikerül

fn47xk7ei

Nekem a földelés is külön van kötve, a plazmavágó a normál hálózaton van a számítógép és maga a gépváz egy levert szondára van kötve, [#eljen]

remrendes

En pont forditva gondolkodtam. A gepvazat es az invertert tennem egy helyben levert szondara. Az nem jo?

fn47xk7ei

[#nemtudom]Ki kell próbálni.[#kacsint]

frob

próbálgatni is lehet
de jobb ha követed a fa ágainak rajzolatát, legyen az bármilyen földelés is, mindent össze kell kötni, úgy hogy 1 hurok se alakuljon ki, csak csomópontok ahonnan elágazások vannak
és jó lesz

fn47xk7ei

Biztosan úgy van ahogyan írod! Én nem tudom sajnos.

borvendeg

Sziasztok!

Rendeltem egy Röhr WSME-200 hegesztőgépet. Az a kérdés merült fel bennem hogy árulják ezt í típust plasma vágó funkcióval is. Mi a különbség egy awi gép és egy plasmavágó között? Vna egyéltalán?

üdv.

sufnituning

Sok különbség nincs, mindkettő árammal megy és mindkettővel lehet szép dolgokat csinálni. [#nemtudom]

fn47xk7ei

Hehehe...Szépen megfogalmaztad.[#kacsint]

sufnituning

koferi

Sziasztok,

Mekkora áramú gépre lenne szükségem, ha 10mm-es alumínium lapot szeretnék plazmavágóval elvágni?
Milyen gépet javasolnátok erre?