Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Plazmavágó gépek építése

Indította gaben, 2024 április 09, 15:54

Előző téma - Következő téma

0xxxjn89g

Köszönöm, 4-5mm-ig nekem teljesen elég ha jól működik.

nj246gf2z

ÜDv! Valaki tudna segíteni Fusion360-ban ezt ami a videóban történik 0:19mp-nél hogy lehet kivitelezni. "pontozás" Vagy milyen progi tudhat ilyet? [#nemtudom]
https://www.youtube.com/watch?v=jiWw54SDrSI

remrendes

CAD-ben itt valoban csak egy pont szerepel a rajzon. Aztan SheetCAM-ben pl a furas opcio tud ilyet.

frob

Pusztán kíváncsiság....
Aki csinált plazmavágót netán uccnc-vel, más hsonló nagyobb tudás szoftverrel hajtva, az megoldotta esetleg a szögvágáshoz szükséges dolgokat?

tehát pl 45°-os vágást mondjuk kör mentén?

érdekelne bármi ami ezzel kapcsolatos
mivel generált hozzá pályát, netán fusion 360?

Előre is köszi!

R.

TBS-TEAM

A legtöbb szoftware csak géppel együtt vehető meg mind méreg drága.
A Lantek Flex 3D 5x  12000.-EUR+Áfa. [#csodalk] ők külön is adják a programot.
József

frob

Hát minden bizonnyal ez ügye specifikus csak erre...
Közben nézegettem kicsit uccnc postprocesszorát, elvileg benne van mind a 6 tengely lehetősége.
xyz mm ben, abc pedig fokban adható meg, és ebből kiindulva azt gondolom fusion képes is legenerálni hozzá a kódot...

TBS-TEAM

A gond nem a CNC vezérlőkkel van hanem azzal, hogy megtervezel pl: egy lépcső korlátot ami 50 elemből áll.
A kapcsolodó részeknél szét kell választani és legenerálni hozzá a G kodot.
Ezekhez speciálisan fejlesztett programok vannak.
A SOLIDWORKS-nek is van modulja hozzá 5000.-EUR+3000.-USD+Áfa árat adtak rá és azzal még küzdeni kell a G kód generálásával mert csak DXF-be tudja kiteríteni az alkatrészeket azzal csak X-Y-Z ben tudsz mozogni, nem tudsz ferde szögben vágni.
FastCAM software 800.-USD árat kaptunk az sem tud szögben vágni.
A tervezésre és a kód generálásra ráfordított idő a leg kritikusabb tényező.
A LANTEK ami mindent tud egyben de megkérik az árát.
Futottunk benne egy jó pár kört az egyik ügyfelünknek kelett volna zártszelvények darabolásához.
Maradt a fűrészgép.
József

remrendes

Miért nem egyből úgy tervezik, hogy gyártható legyen? Nem kell 30m-es zártszelvényeket rajzolni.

frob

értem a megközelítést, egyenlőre nem terv hogy millió darabszámra kelljen valami... inkáb jó ha van, azt meg fusionban is meg tudnám rajzolni, ha ( elvileg igen) képes 4.5.6. tengelyt is vezérleni

természetesen láttam már általad említett programhoz hasonló progit, valóban ügyes jószág, bár ott is inkább szeretik stl-ben megkapni a már terített cuccot....

szóval tuti nagy segítség, főleg ha nem egyszerű darabolás a cél, mert oda egyértelműen talán még gyorsabb is lehet egy jó keményfémlapkás fűrész mint a lézer...

remrendes

Ez még talán hasznos lehet valakinek, Arduino THC

nj246gf2z

Üdv! Nem találom, pedig volt már téma: Mi okozza a vágási felület ilyen minőségét? Próbáltam lasabban, gyorsabban, +- amperrel, de nem akar szebb lenni. Parksideból próbálom kihozni a jobbat. A pisztolyt kicseréltem egyenesre, de ugyanaz a minőség. Rezonancia talán? [#nemtudom]

TBS-TEAM

1 kép: A vékony vonalak majdnem egyenesek és 15-30 fokos szögben vannak.
A vágási sebesség és az íváram helyes.

2 kép:A vonalak nem egyenesek és ívelt formájúak a felső részen és további részeken
A vágási sebesség alacsony. Növelni a vágási sebességet.

3 kép:A vonalak nem egyenesek és ívelt formájúak az alkatrész alsó részén az ábrán látható módon.
A vágási sebesség túl magas vagy íváram túl alacsony.

A levegő mennyisége minősége(nedvessége minimum 20 mikron alatti szürő) is nagyban befolyásolja a vágási minőséget.

Minden fejhez a gyártó megadja a levegőnyomás optimális értékét. (általában)

József

nj246gf2z

Köszönöm! De igazából ez a "fűrészfogas" vágás zavar. 2mm-es lemezen szerintem egyenletesebbnek  , símább felületnek kellene lennie. [#lookaround]

remrendes

Mit jelent pontosan a "lasabban, gyorsabban, +- amper"?

TBS-TEAM

Kevés az infó.
Most már tudom 2mm az anyag a képen.
Kézzel? vágod?
CNC géppel?
? amperrel vágtad?
Előtolási sebesség?
Fej magasság az anyagtól?
Vágógáz:
Levegő?
? bár?
Szürt?