Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Plazmavágó gépek építése

Indította gaben, 2024 április 09, 15:54

Előző téma - Következő téma

fn47xk7ei

Nem, hanem vágás közben a fáklya mellett pár milliméterre szikrás átütéseket lehetett látni. De mondom én sem értettem pontosan miről is van szó. A lényeg a túlzott teljesítményt nem tudta átvinni a kis méretű fúvóka. Természetesen rögtön cseréltük nagyobb méretűre csak hát elgondolkodtató volt illetve kicsit meglepődtem.Persze most fordított a beszélgetésünk témája azaz kis amperhez (jelen esetben max 35 A)nem lenne jó a egy 1,4 mm-es fúvóka.

TBS-TEAM

Az "elképzelhetetlen sebességre" az írásodban raktam fel azt a táblát.[#kacsint]

A vágási sebességekben meg csak az adott géppel való tesztekkel lehet jó eredményeket elérni. (sok-sok teszt)
Két egyforma plazmavágó sem vág egyforma sebességgel UA. vastagságú lemezt.

A kopóalaktrészekben is van nagyon nagy szórás.
Egyik ügyfelünknél 200A M250W fejbe az egyik szállítmány elektróda olyan hibát produkált, hogy a plazmaív ferdén lépett ki a fejből és az X tengely mentén ferde volt a vágott felület.
20mm anyagnál elég érdekesen nézett ki a kész termék.
1 napi szórakozás ment rá.

Száz szónak is egy a vége tudatos átgondolt tesztekkel és dokumentálással lehet megtalálni az adott gépre jó paramétereket.
József

fn47xk7ei

"egy a vége tudatos átgondolt tesztekkel és dokumentálással lehet megtalálni az adott gépre jó paramétereket." Ott a "pont".[#wink]

TBS-TEAM

József

fn47xk7ei

Kösz.Valójában azért mertem feltenni a képet mert nem eladásra ment a vas hanem rokonnak virágos kert-udvar leválasztására "minél olcsóbban" kategóriában. Hulladék anyagokat is használok ilyenkor (villamos szekrény szerelőfal behegesztett furatokkal, bontott festett szekrények lemezei, stb).

PSoft

IdézSzáz szónak is egy a vége tudatos átgondolt tesztekkel és dokumentálással lehet megtalálni az adott gépre jó paramétereket.
[#eljen]

Én ugye, nem plazmázok, így csak -beledumálás nélkül- olvasgatom a topikot.

A mondatod azonban nem csak a plazmára igaz.
Legyen az lézer, 3D nyomtató, stb...mindegyikre érvényes.

kaqkk007

Érdeklődnék kinek milyen gépi fej vált be (vagy milyet lenne érdemes venni . A gép iweld cut igbt tipus lenne ehhez kéne fejet választanom .

fn47xk7ei

Gondolkodom, hogy kicserélem a munkakábelt, de ha ezen is átüt a HF-es nagyfesz akkor fogom a kisbaltám és 2 centis darabokra aprítom fel![#vigyor2][#nevetes1]

TBS-TEAM

Olyan kis vékonyka, biztos jó lesz??? [#eplus2]
József

PSoft

Ha keményen szorítod...nem fáj annyira! [#vigyor2]

fn47xk7ei

Igen, én is vékonynak találtam elsőre de egy próbát megér... vagy mégsem.[#nemtudom][#vigyor5]

fn47xk7ei

Nem fog fájni az!A végén a "makk" egy elektroncső foglalat.

TBS-TEAM

Ha nem akarsz sz...ni akkor BELDEN 8866 002100
Kábel

Adatlap
József

TBS-TEAM

Hopp ez lemaradt:
Ha a HF zavarokat is szeretnéd minimumr csökkenteni akkor:
HELUKABEL 23106

Árnyékolt kábel

PDF

Minimális hajlítási sugár: 7.5x7mm
József

fn47xk7ei

Azt hiszem félre értettél ill. nem értetted mit is akartam.[#worship]Nem akarom én kicserélni a "munkakábelem". Jó az úgy ahogyan van csak pár napja bontottunk jó pár cuccot, gépeket és egy röntgen berendezés kábele is a kezem közzé került melyet még soha nem láttam. Számomra minden esetre meglepő paraméterekkel rendelkezett ezért fényképeztem le és tettem ide közszemlére. Még egyszer elnézést.[#worship][#integet2]