Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Plazmavágó gépek építése

Indította gaben, 2024 április 09, 15:54

Előző téma - Következő téma

borvendeg

Nekem amúgy az a furcsa hogy ennek a cuccnak a hibáit nem raketatudomany kijavítani. Amit meg megsporoltak a fejlesztesen azt minden egyes peldanyba beleteszik, mert ezt rémálom lehet osszeszerelni...

fn47xk7ei

Lehetséges, hogy a mostanában készültek már jobb minőségűek. Lehetséges...[#nemtudom]

remrendes

Hát ez belülről nem szép látvány.

remrendes

Te még olcsóbban vetted, most egy áron mozog a Promával.
Egyébként valamiért nekem is szimpatikusabb a külön panelen lévő feszülségosztó, ezek után meg pláne.

borvendeg

Lehetséges.
Illetve ha működés szempontjából jó lesz akkor tulajdonképpen mindegy. Majd beszámolok arról is. De azért érdekes tanulsag hogy lassan csak kinai elektronikat erdemes venni... Ők már megtanultak gyartani.

fn47xk7ei

No igen. Most láttam és akár 90 ezret is elkérnek egy Promaért. Ennyi pénzért viszont már rászánnám magamat egy THC építésre.

ga3y0h9j

Kedves kollégák! Tanácsot szeretnék kérni jó minőségű Plazmavágó illetve megfelelő HTC berendezés kiválasztásához saját készítésű golyósors´és meghajtású  MACH3 vezérlésű CNC gépemhez. Jelenleg Stamos S-PLASMA 125CNC és THC3T-04 gondoltam. Szóba jöhetne, esetleg árban elérhető kínai gép is, pl. ANDELI Master Cut-120. Van valakinek személyes tapasztalata e felsorolt berendezések valamelyikével, vagy egyéb információja?

remrendes

En egy valos itthoni forgalmazoval rendelkezo gepet vennek, pl. Iweld, BLM, Jasic, Stahlwerk stb.

borvendeg

Szia!

Én vettem a Parkside plazmavágóból anno. Akkor kitargyaltuk elég jól, olvasd vissza.
Most vettem egy Paketa markajut, vicc hogy CUT40 feliratú panelek vannak benne (ezen a néven fut a parkside is).

Ettől függetlenül jól összerakott cuccnak néz ki. Nem űrhajó ha kell könnyű javitani.

Vettem kínai awi-t is azzal is makszimalisan meg vagyok elégedve.

Rövid sztori a "magyar forgalmazóval" rendelkező gépekről:
Volt egy levelezesunk a kinaiakkal egy hiper olcsó AWI gépről. Annyira olcsó volt hogy irtunk a kínainak hogy egy darabot vennenk ha mukodik kell sok. Küldött magyar forgalmazót akitől megvehetem a tesztpeldanyt persze kb negyszeres áron.

Végül egy kinai gepet rendeltem a Britek-től még gari is volt ra csak fele annyiba került mint itthon.

Szóval szerintem vagy kínai gepet vegyél vagy valami nagyon markasat.

sufnituning

A Stamos125CNC jó választás minden tekintetben.

ga3y0h9j

Köszi, megszívlelem a tanácsodat. Rendelkezem egy Lidlis Parkside PPS40 A1 tipusú géppel, de valami komolyabbat szeretnék beépíteni a CNC vágógépembe, tekintettel a lehető legjobb vágási minőség eléréséhez. Hyperthermre sajnos nincs pénzem. Ezért gondoltam a korábban elküldött kérdésemben szereplő tipusokra. A nagyobb teljesítmény a gyorsabb előtolási sebességhez kéne. A Stamos S-PLASMA 125CNC ára (ÁFA nélkül + szállítási költségek: CZ 782,41€; DE 787,50€; HU 799,5€; PL 833.85€; SK 869,17€) elérhető. Az ANDELI CUT125 Aliexpress-től már 915€ vám nélkül Fedex-el hozatva... Viszont ha  veri minőségben a Stamost, akkor még megkockáztatnám tekintettel arra, hogy az Aliexpressen történő kínai cuccok vásárlásával több éves tapasztalatom van, főként hang és fénytechnikai berendezéseket illetöleg, melyek vegyesek – vannak nagyon magas minőségű berendezések, de sajnos a fordítottja is igaz. A döntéshez sajnos nincs elég információm, tudásom, tapasztalatom, sem elérhető recenzió. Ezért kérem tapasztaltabb kollégák tanácsát.

ga3y0h9j

Van a STAMOSszal személyes tapasztalatod? Tudsz esetleg többet, konkrétabbat  is róla. Olvastam néhány német nyelvű recenziót a S-PLASMA 85CNC gépre. Volt aki elmarasztalta, mivel az előírt 85 A helyett csak 65 A-t tudott. Mások dicsérték.

ga3y0h9j

Megszólítottam az expendo.hu-t a S-PLASMA 125CNC-vel kapcsolatosan. Türhetö áron kínálják. Várom válaszukat. Tudsz esetleg konkrétabbat ennek a gépnek a mivoltjáról?

sufnituning

Igen, ilyennel dolgozom (S-PLASMA 125CNC) és jó!
A S-PLASMA 85CNC-t nem ismerem.

remrendes

A vagas minosege jobban fugg a pisztolytol es a kopoalkatreszektol, mint az aramforrastol.