Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Plazmavágó gépek építése

Indította gaben, 2024 április 09, 15:54

Előző téma - Következő téma

TBS-TEAM

Egy pár kép az érzékelöről.
Vezérlö típus?
József

frob

hát ennyi képem van róla
első az érzékelő a másik kettő meg a panel két oldala
IDA a gyártó, de vagy 20 éves gép...

TBS-TEAM

20 éve nem kelett foglalkozni azzal, hogy a szélétől 10mm-re már vágni kell. [#nevetes1]
Vagy megkeresed hol lehet rögzíteni (kikapcsolni a szint tartást) és egy kapcsolóval amikor olyan a helyzet tiltod, vagy tudod hol lesz a lemez szélén vágás és odateszel egy lemezdarabot, hogy meglegyen a folyamatos kapacitás, hogy ne sűlyedjen a szélén az anyagba kapacitáshiány miatt.
József

svejk

Nem kéne' már azt a bizti foglalatot kicserélni? :)

frob

de jó szemed van :D
jelentem a bizti foglalt ki lett cserélve :D

frob

na igen, akkor ez még nem volt gond, ment hulladékba és annyi

de a probléma nem csak a szélnél, hanem ügye a vékony falaknál is előjön vágás közben a munkadarabok között...

frob

Lehet abba az irányba kellene elmennem, hogy maga a lángvágó fej legyen az érzékelő...

fn47xk7ei

Nem rossz ötlet.[#taps]Én még anno lángvágós koromban a "hangra" figyeltem mert nem volt érzékelő a gépen. Látod még ezzel is kiegészíthetnéd az ötletedet azaz a kapacitív érzékelőt kombinálni egy "fütty" analizátorral.[#heureka]

TBS-TEAM

Nagyon régen találkoztam egy Német géppel (most jutott eszembe) amin úgy volt megoldva az egész magasságállítás, hogy kb olyan mint a te képeden lévő tányér egy kúpos peremmel. A tányér mindig felfeküdt az anyagra és azon csúszott.
Két mikrokapcsoló volt a rudazatán egymástól pár centire Állítható volt egy csúszkán.
Köztes állapot volt a nyugalmi állapot a felső kapcsoló vitte fel az alsó kapcsoló le a fejet. (egy sima DC motort kapcsolgatott).
Semmi trükk.
Egy poti volt még a táphoz amivel a mozgási sebességet állítani lehetett.

A fej cserélhető volt Plazma és Láng.
Pár pillanat alatt beállította a kezelő az optimális magasságot.
József

kaqkk007

Az elektronikához használati utasítás nem beszerezhető ? Meg kéne tudni hogy az a sok trimmerpoti mit állít (ott lehet az eb elhantolva)

frob

sajna ez nem igazán jó megoldás, plazmánál még csak csak, de lángvágásnál belövéskor akkora kifröccsenés van, hogy jó lenne elemelni a fejet, ezt elvileg a kilökődő anyag meg is oldja...
de egy kontakt módszer nem hozna ilyen eredményt, mondjuk most meg manual módban van, ami szintén rossz eredményt hoz...

frob

áh semmi , legalább is a felhasználónál semmi sincs...
de olyan régi a gép, hogy a gyártótól is kérdeztem mással kapacsolatban és a válasz az volt hogy vegyél újat...
Ami teljesen jogos, hiszen bőven kitermelte már a gép az árát....

Arany János

Megkérdezhetem, hogy milyen anyagvastagságról van szó?

kaqkk007

Azért én megpróbálnám a potikat megjelölni aztán egyesével állítani (ha rájöttem mit állít akkor a jelre vissza) 6-7 próbával szerintem megtalálható melyiket érdemes állítani és merre ...

frob

30mm vastagságot vágnak épp vele...