Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Plazmavágó gépek építése

Indította gaben, 2024 április 09, 15:54

Előző téma - Következő téma

sufnituning

Jó[#eljen], de a megközelítés lehetne gyorsabb is!

2rjw3gfi5

Örülök, hogy mondtad, igen kicsit óvatosra állítottam, azt hittem, ha gyorsabb, nem gyújt újra időben, de ez a videó már így marad ... :9

izbeki

Nagyon szuper, gratula![#worship]
Ide írj: tibor.izbeki kukac gmail.com

B.Zoltán

2rjw3gfi5

Ha valakinek segítség lehet, az eredeti PT31-es pisztollyal 20 Ohm 500 wattal állandó gyújtással működött a gép, SG-55 AG60 pisztollyal, ami nagyobb áramhoz készült, de látszólag precízebb kialakítású, (központosabb, de nincs jelentősége..) 4,7 ohm 400 Watt ellenállással, ami csak 0,5 másodpercre volt rákapcsolva, leszakadt az ív, ha nem volt elég kicsi a munkadarab távolsága, (0,5-1 mm) így visszatértem az eredeti pisztolyhoz, fix ellenállásos gyújtással...

svejk

[#taps]

Tetszik ahogy egy vizeskáddal meg egy libanyakkal plazmavágót varázsoltál a kis meró/gravírozóból! :)

d30xhrezp

Igaz a béna topikba kellett volna raknom. :)
De gyorsan kellett a megrendelőnek ,a rajzot grafikusok készítették,:( a lézeresek nem tudták kivágni. Én meg a nagy kapkodásba nem raktam fel a test csipeszt,így háromnegyed részét csak pilót ívvel vágtam. Közben a leválasztó kártya tönkre ment. Így a kakas egy részét és a lábnyomokat kézzel kellett befelyezni. :(

remrendes

A vegallas kapcsoloknal tengelyenkent kettot hasznaltok, vagy az egyik oldalon a nullponti kapcsolok vannak valahogy megadva?

2rjw3gfi5

Én mondjuk semennyit, odafigyelek a beállításokra, mert ha már a végállás kapcsoló állítja meg a megmunkálást, akkor már kész is a selejt...

fn47xk7ei

Nekem minden tengely mindkét végén van végállás kapcsoló és + egy-egy home is. Gondoltam, 50-100 forintos dolgon nem fogok takarékoskodni .

remrendes

Szerintem inkabb a gepet vedik a vegallaskapcsolokkal, a munkadarab csak masodlagos.

2rjw3gfi5

Komoly szervókkal hajtott rendes gépnél mindenképp, az én kis hobbigépemen ( a HEPCO sínemre mondta valaki itt a fórumon, hogy csak káposzta gyalunak alkalmas :) ) a Nema23-as motorok nem tépik szét a mechanikát, csak elkerregik az alkotó hibáját ... :)

2rjw3gfi5

Köszönöm, ősszel remélem megint iszunk egyet, most a "libanyakra" , a fehérvári talin :)

svejk

remrendes

Plazmara szerintem teljesen alkalmas. En is a sinekkel vagyok egyebkent meg gondban. A linearok kicsit agyuval verebre kategoria. Ujban plane, hasznaltban meg legjobb esetben is csak 2-3 darabbol rakhato ossze.