Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Plazmavágó gépek építése

Indította gaben, 2024 április 09, 15:54

Előző téma - Következő téma

fn47xk7ei

"hasznaltban meg legjobb esetben is csak 2-3 darabbol rakhato ossze."... Miért, mekkora asztalt akarsz építeni? Meg miért gond ha több darabból van összeépítve a sín?

svejk

Teljesen korrekt a sínek sorolása, az iparban is van rá példa.

remrendes

A nagyobb tabla lemezhez, 1500x3000. A 2-3 darabbal meg nem lenne problemam, de egyforma sineket talalni ilyen meretben, hasznaltan nem egyszeru.

vadember

Miért akarsz használtat hajkurászni hónapokon keresztül? A 16 mm-es talpas lineáris tengelynek 13.000 Ft métere. A kocsikkal együtt megvan 120.000 Forintból minden. A talán 100 Kg-ot sem elérő mozgatandó tömeg terheléseit röhögve kiszolgálja. Használt vezetékeket sem fogsz sokkal olcsóbban összeszedni.
Ha ekkora táblákat akarsz darabolni akkor gondolom nem hobbyra kell. Ezt a pénzt bérdarabolással kb. egy nap alatt kitermelheti.
Valóban érdemes akár napokat is elvesztegetni a vadászattal?
És mindez igaz akkor is ha valóban csak hobbyra kell.

Tengely

remrendes

Igen, az a "B terv". A variometrumnal neztem a 16-os talpas tengelyt 12500 korul meteret, vagy a 15-os lineart 14000-ert.

TBS-TEAM

Több mint egy éve át kelett alakítanunk egy 50 éves 6000x4000mm asztallal rendelkező jukkártyás paplanvarró gépet CNC vezérlésűre. A tengelyek sima 400Ft-os csapágyakon zártszelvényeken futnak, lánccal mozgatva. A mechanika nem lett módosítva. Szervo motorok kerűltek a tengelyek halytására. A teszteken 1000mm-6000mm-ig mértük a pontosságát (10x0-1000, 20x0-2000 és így tovább...) mindig 0,2mm-en belül volt. Havonta karbantartáson teszteljük 3x1000mm és mindig tartja paramétereket.
A plazmavágónál sem kell nagyobb pontosság.
Föleg ha kis pénzből kell gazdálkodnod.
Az egyszerű dolgok működnek jól és sokáig, főleg mostoha körülmények között.

József

fn47xk7ei

"Az egyszerű dolgok működnek jól és sokáig, főleg mostoha körülmények között."...
Én sem nagyon hajlottam plazmavágónál a lineális sín használatára. Az Y tengelyen nekem például csak egyszerű húzott hatszögacél van felszerelve és mivel csak 3 méteresben lehetett venni így toldani is kellett de semmi gond vele. Az X tengelyen a sín pedig 4 darabból lett összerakva.

fn47xk7ei

TBS-TEAM

Ami még lényeges 18000mm/perc a gyorsjárati sebesség.
12000-15000mm/perc-cel megy üzem közben. [#nyes]
József

d46hvfrdr

És mit vágsz ezzel a sebességgel?
Lassan nekem is elkészül az új plazmavágóm, már csak apróbb simítások vannak hátra. A gép már szépen dolgozik, rajzol stb... Inverter még beszerzés alatt.
Tesztekkor 65e felé már nem vittem a gépet de szépen és pontosan járt. Én 25.000-re lőttem be a max futási sebességet, de lehet még lejjebb fogom csökkenteni. Persze vágáskor semmi értelme nincs ilyen sebességeknek.  Nem szeretném ütköztetni ilyen sebességgel, valószínűleg nem sülne ki belőle semmi jó...
Vágás úgyis 3000mm/perc alatt történik.  Persze lemezvastagság és áramfüggő.

TBS-TEAM

A 2957 olvasd el.A mechanika kialakításáról írtam egy 50 éves gépről.Ilyen sebességgel működik paplanvarró CNC.
József

sufnituning

Ezt a paplanvarró topikba kellett volna írnod![#vigyor]

TBS-TEAM

Tényleg, az ötlet nem rossz. 380 óra fejlesztés és tervezés van benne mire az ügyfél kívánságai teljesűltek. [#vigyor]
József

remrendes

Ki milyen vegallas es nullpont kapcsolokat hasznal? Szembol rafutosat, vagy inkabb gorgoset?

fn47xk7ei

Nekem ebből a fajta mikrokapcsolóból volt itthon bőven így ezeket szereltem fel.