Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Plazmavágó gépek építése

Indította gaben, 2024 április 09, 15:54

Előző téma - Következő téma

PSoft

Én úgy tudom, évekkel ezelőtt megtörtént már a program magyarra fordítása.
Hogy az melyik verziója volt a ShetCam-nak arra már nem emlékszem pontosan, de talán a V6.2.0
Jól használható volt a fordítással.

dtb

Lehet, én a neten nem találtam nyomát. Az biztos, hogy sokkal könnyebb lenne, mert akkor már csak frissíteni kéne az új kifejezéseket.

D.Laci

Több mint tízéves bejegyzés, de hátha segít...
[#t30p973#]

dtb

Köszi! Nem, nincs benne már semmi, törölve lett...

Devecz Miklós

TBS-TEAM

4. láb 24V GND Betáp.
5. láb +24V DC Betáp.

1. láb ARC DIV+ OK  (Kimenet a kijelzőegységhez.)
6. láb ARC DIV-
(SW1 SW2 kapcsoló beállítástól függően 100:1 vagy 50:1 feszültség kimenet a kijelző egységhez.  

3. láb max +24V bemenet (Plazmavágó start a CNC-től)
7. láb GND Bemenet (Plazmavágó start a CNC-től)
Out Fire Start1 Start2 sorkapcsot zárja egy relé-n keresztül. Ide kötöd a Plazmavágó start gombot.
József

remrendes

Koszi! Igazabol en is hasonlora jutottam. Csak nem tudom, hogy ezen keresztul, vagy inkabb egy SSRen keresztul kapcsoljam a gyujtast.

TBS-TEAM

Ezen keresztűl kapcsold.
Erre tervezték.
És épitsd be a plazmavágó gépbe a panelt.

Az SSR más feladatra való. Engedd el [#vigyor]
József

PSoft

Közben, én is megtaláltam.[#smile]

remrendes

Kap szerintem egy kis dobozt, ahol a vegallasokat is kozositem, meg talan egy optoval levalasztom oket.

dtb

Sziasztok. A Sheetcam fordításával kapcsolatban, először is, köszönöm Miklós, és Béla segítségét, sajna a régi fordításból egy kumma mondat sem egyezik meg a mostanival, de legalább már moderenizálták az egészet.
Egy mondatban erről. A Sheetcam  Languages mappájában vannak a nyelvi file-ok, minden könyvtár egy-egy külön nyelv, és itt található a "modernizált" változat, a "messages.pot" is. Ez tartalmazza az összes kifejezést, amit le lehet fordítani, ez a PoEdit nevű programmal szerkeszthető, és ezzel lehet a nyelvi exportot is elvégezni.
Én egy "bonyolultabb" megoldást választottam. Van egy online elérhető fordító, a https://poeditor.com . Az ide feltöltött file-okat közösen lehet fordítani, és a kész (vagy félkész) munkát bárki letöltheti magának (export). Én elkezdtem fordítgatni, aki esetleg szívesen besegít, attól egy email címet, és egy nick nevet kérek privátba, és felveszem a résztvevők közé, utána be tud lépni, és saját fordításokat is csinálhat. (Letölteni is csak ők fogják tudni). Egyenlőre ennyi, kérdés esetén szívesen segítek, de azt már inkább privátba.

remrendes

Vegallas kapcsoloknal milyet erdemes hasznalni? Illetve nem is vegallas, hanem inkabb referencia kapcsoloknak. Valahogy a mehanikus verzio fele mennek, de eleg pontosak azok mondjuk egy Z-erinto vagy referencia kapcsolonak? Pl AZ-7100, TZ-8111, HL-5100.

Szalai György

Szerintem kedvtellésre, a tized milliméteres ismétlési pontosságot ezek is hozzák párszor.
Alatta és/vagy hosszú távon már alkalmatlanok referencia kapcsolónak.

A végállás kapcsolók a referencia kapcsolóktól nagyságrendekkel nagyobb áramot kapcsolnak.
Kell a ki és bekapcsolási pont közötti útkülönbségen a pattanó rugóban betárolt energia, ami gyorsan szétlöki az érintkezőket.
Megszakítja az ívet, akadályozza a beégést, közben tisztul az érintkező.
De a pattanó rugó be is viszi a pontatlanságot. A rugalmas (esetleg görgős) kapcsolókar szintén pontatlanságot okoz, a referenciakapcsolók gömb-gombjával szemben.

Szóval a referencia célra gyártott kapcsoló más felépítésű, más működésű és más anyagú.
De a hobby. . . Hát az meg hobby.

remrendes

Valahol az arany kozeputat kellene megtalalni. Mert a mechanikus referencia kapcsolok nem hobby arkategoriajuak. Induktivban pedig nem bizom.

svejk

Plazmára?
Tök mindegy, akár fűrészlapból is hajthatsz egyet az is elég pontos lesz.