Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Plazmavágó gépek építése

Indította gaben, 2024 április 09, 15:54

Előző téma - Következő téma

TBS-TEAM

Ha pl: a jó megoldás fényképet nézed akkor 3db kell egymás mellé.
Az első +X a középső vészvégállás és a 3. a -X végállás. [#vigyor] és máris megsporóltál 1db végálláskapcsolót.
József

fn47xk7ei

No ezt ki fogom próbálni hobbi körülmények között.

TBS-TEAM

Víz alatti vágás előnyei:
Alacsony 50-60db zaj. ( száraz vágás 85-95db)
Kevesebb káros fény.
Átlyukasztásnál nem fröcsköli az olvadt fémet.
Nem száll a por.
Jobb felületi vágást lehet elérni, kevesebb végmegmunkálás.
Kisebb hőterhelés a vágott anyagba.

Hátrány:
Ohmikus érzékelő nem használható Z tengely 0 pont felvételhez.
Vízzel érintkező munkadarab kezelésre szorul.
Elárasztás megoldás kialakítás költséges.
A vastag 1500x3000x12mm (437kg)vagy vastagabb táblák miatt.
József

fn47xk7ei

Túlzottan nagy költségbe nem akarom verni magam így gondoltam beüzemelek tartálynak 2 darab 200 literes vashordót , szivattyúm, szelepek, fittingek, úszókapcsolók meg vannak. Inkább azon töröm a fejem , hogy a vágó fejet hogyan alakítsam át olcsón és praktikusan gondolván a gyakori de könnyed fúvóka cserére.

TBS-TEAM

Mágneses rögzítéssel kell megoldani.
6db N48 neodium mágnes lazán megtartja a fejet.
Olcsón kivitelezhető.
Ha beakad a fej könnyen levállik. Nem teszed tönkre a fejet.
Egy mikrokapcsolót be kell rakni a vészstop körbe ha levállik a fej megálljon a gép.

József

TBS-TEAM

Egy pár megoldás [#nyes]

József

fn47xk7ei

Nem erre az átalakításra gondoltam hanem a meglévő Esab PT-21-es zárókupakra még egy plusz levegőbevezetéses henger rászerelésére. Majd nézek valami rozsdamentes anyagból valamilyen szerkentyűt és elviszem esztergályoshoz hogy ráillessze arra a zárókupakra.

fn47xk7ei

Jelenleg is vizes asztalon vágok de jelenleg 10 mm-el a lemez alatt van a víz szintje . Emelni a vízszintjén nem tudok a végtelenségig mert az asztal széle erősen bekorlátoz . Kb. még max. 30 mm-t tudok emelni a víz magasságán. Próbának talán elég lesz.

2rjw3gfi5

Mennyire kellene, hogy ellepje a víz a vágandó anyagot, hogy meg legyen az előnye?

TBS-TEAM

József

2rjw3gfi5

remrendes

Allitolag megerkezett a THC is, talan a hetvegen el is tudok menni erte. Ugyhogy johet majd a szekreny osszerakas.
Ha az inverterben van feszultsegoszto, akkor azt, vagy a hozza kapott kartyat erdemesebb inkabb hasznalni?

fn47xk7ei

Ne az inverterben lévő feszültség osztót használd mert a THC eredeti feszültség osztóját nehezebb "kikerülni", az egy bonyolultabb elektronika. Viszont HF-es szűrőt érdemes már az inverternél is használni, legalábbis én tettem oda is .

remrendes

Ez tetszik! Kulon dobozba tennem valahova az inverter kozelebe.
Milyen szurot hasznaltal? Amiket en eddig lattam azok 250V-ot tudtak max.

fn47xk7ei

Kettő darab 1 mH-s ferrit magos tekercs és 2 darab 2,2 nF-os 1 kV-os kondenzátor.