Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Plazmavágó gépek építése

Indította gaben, 2024 április 09, 15:54

Előző téma - Következő téma

fn47xk7ei

De haladsz már a gépépítéssel?

remrendes

A szekrenyt tudom nemsokara osszerakni, 1-2 aprosag van meg rendeles alatt, a vazzal kapcsolatban meg egy kicsit hely szukeben vagyok. Mire az kesz lesz, addigra talan az utobbi is megoldodik.

TBS-TEAM

A héten voltunk karbantartani a cégnél.
Egy általunk épített Plazmavágó szekrény belső elrendezése 800x600 szekrény.
Minden elfért benne.
Átlátható nincs káosz.

József

remrendes

Relezve vannak a vegallasok?

TBS-TEAM

HP SSF Cor2 duo 2.2Ghz 2Gb Ram Win7 Prof.32Bit. 64Gb SSD.
UCCNC szoftver.
Sheetcam szoftver.
UC400ETH.
LPT leválasztó kártya
Iduktív szenzorok: Home Plazmafej.
Probe (G31) mikrokapcsoló.
24V- Kapcsolóüzemű tápegység.
12V- Kapcsoló üzemű tápegység.
X-Y-C szervo
Z-A léptető
Ismeretlen 200A Plazma (Kinai) HF gyújtás.
Vízhűtéses fej M250W
József

TBS-TEAM

A kérdésedre a válasz kimaradt.
Nincsennek megrelézve.
Kivéve a Plazmafej szenzor a Vészstop kör miatt.
A Plazmafejet mágnes tartja pozicióba.
Ha véletlen megakad akkor levállik az alapról és vészstoppal megáll a program.
József

TBS-TEAM

THC3T02 szabályzó Step/Dir kimenettel.
[#vigyor]
József

svejk

"A Plazmafejet mágnes tartja pozicióba.
Ha véletlen megakad akkor levállik az alapról és vészstoppal megáll a program."

[#eljen]

fn47xk7ei

Igen, megreléztem a biztonság végett.[#kacsint] De le fogom majd cserélni 5 V-os 8 egységes relé modulra mivel a jelenlegi relék 24V-osak. Kis pénz (1600 Ft) volt a relé modul és kevesebb helyet is foglal el.

remrendes

Akkor sok minden van meg a szamitogep alatt.

remrendes

Nekem is kell majd neznem 1-2 darabot, csak meg nem tudom hogy SSR vagy magnestekercses legyen. Utobbi azert lenyegesen gazdasagosabb, elobbi viszont joval keskenyebb. Meglatom, hogy allok majd a hellyel.

TBS-TEAM

A számítógép hátamögött a 24V- és a 12V- kapcsolóüzemű tápegység és a UC400ETH van.
Semmi más.
József

fn47xk7ei

Ma megmértem a szekrény méretét:500x600x250 mm és elég is.A számítógép külön van.Annyi , hogy a fényképen még egy kínai mozgásvezérlő látható kísérleti üzemmódban. Azóta persze le lett cserélve 400ETH-ra. Még a nagy trafón gondolkodom , hogy lecserélem kapcsolóüzeműre mert mikor még indult a project meg volt húzva a teljes költségvetés plafonja 400 000 Ft-nál. Persze azóta már túlléptem ezt pár tízezer forinttal.De hát ez egy hobbi gép. Még fejlesztésként jelenleg gondolkodok egy vízhűtéses fej, egy kamera monitorral és egy kereszt lézer beszerzésén.

remrendes

Kossz a pontos mereteket! Egy 700x500-ast neztem ki.
Ennel az allapotnal allok most, ez egy 600x400-as szekreny szerelolapjaranak a merete, azt latom mar most, hogy kicsi lenne. Meg nincs nalam az EMI filter, a GND sinje es talan meg lesz egy SSR vagy egy nagyobb rele. Plusz meg gyanitom a DIN sin sem marad ilyen ures. Aztan a THC-ert is be kellene ugranom valamikor.

2rjw3gfi5

Volt itt egy elég nem kicsi megmozdulás, a LIDLI-s plazmavágó miatt, és nem CNC-sítette senki publikusan a gépet?Én előbb vettem a kici-occó kínait, de senki nem használja valamire?
//http://  kis gépem éppen..