Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Plazmavágó gépek építése

Indította gaben, 2024 április 09, 15:54

Előző téma - Következő téma

zt2c4wh9

Igen, a Proma THC 150-et használtuk mi is évekig, klasszul működött is a plazma gépünkön. Ma már azért nem használjuk, mert amikor költözött a cég akkor eladtuk a plazma gépet és azóta még nem csináltunk új gépet...

TBS-TEAM

Átrágtam magam a fellelhető doksikon és ez lett az eredmény:

Az Up/Down kimeneteket használva, az ív létrejöttét jelentő "Ark OK" jelet, valamint, emelést "Up" és süllyesztés "Down" jelet kapcsolni.Pl: a Mach3 vagy Linux a Z tengely magasságát lehet közvetett módon befolyásolni, így jön létre a folytonos ív és magasság.

2. A Step/Dir kimeneteket használva, "Step-Dir" TTL jelet generál, mely közvetlenül és gyorsan nyúl bele a Z tengely mozgatásába a motor meghajtón keresztül.plazmavágó fej magasságát, az ív folytonosságát.
Ez a megoldás szoftverfüggetlen és azonnali reakciót biztosít! Nagyságrendekkel pontosabb. A nagy gép gyártók ezt használják. A Neuron THC még egy progit is készített amiben mindenféle anyaghoz profilt lehet menteni és csak ki kell választani a megfelelőt az optimális vágás biztosítására.
Ezt kell megfizetni.
József

zt2c4wh9

A THC up/down bemenet is ugyanúgy azonnali reakciót biztosít (Legalábbis UCCNC, ill. mach3 és UCxxx mozgásvezérlőkkel.), hiszen a jelek közvetlenül a mozgásvezérlőre csatlakoznak és a mozgásvezérlő hajtja azokat végre azonnal. Szóval nincsen különbség végrehajtási idő szempontjából.

zt2c4wh9

A Neuron THC-nél van sok kényelmi funkció és kis trükkök, amik megkönnyítik a munkát, valóban ezeket kell megfizetni.

remrendes

EMI filtert szoktatok rakni a tapegysegek ele?

TBS-TEAM

József

remrendes

Mindenfelere, kozvetlen a biztositek utan gondoltam.
AXBB, driverek, szenzorok stb tapjai elott.

TBS-TEAM

Egy elektromágneses zavarszűrő (EMI-szűrő) tipikusan arra szolgál, hogy csökkentse a táp- és/vagy jelvezetékeken terjedő, vezetett elektromágneses zavarok hatását. Arra is gyakran használják, hogy megakadályozzák magában a készülékben keletkező elektromágneses zavarójelek kijutását éppúgy, mint az idegen készülékekből eredő zavarok befogadását. Ezzel elősegítik, hogy a készülék elektromágnesesen kompatibilis legyen.
A nevesebb elektronikai gyártók már alapból elllátják készülékeiket EMI szürővel.Lehetőleg ilyenket kell választani. CNC vezérelt gép építésénél nagyon oda kell figyelni az elektromágneses zavarok távol tartására. Sok kellemetlen érthetetelen galibát tud okozni.
Mi a betáp 230V tápkábeleket is árnyékolt vezetékekkel tervezzük és építjük a vezérlő szekrényekben pl: 24v vezérlés tápesgység 230V oldal, Servo erösítő betáp, stb..
A földelések létfontosságuak.
József

remrendes

Igen, a vezetek lesz a kovetkezo feladat. Mondjuk en probalok nem HF-es gepet beszerezni hozza, de az S-Plasma 125A-es gepe eleg szimpatikus.

remrendes

Lassan itt a majusi zsebpenz, igy nezelodhetek THC utan. :)
Nagyhabol 2 tipus ismert. A THC3T, de ezzel Xabinak es talan Csikarcnak is volt gondja. A remeges megoldodott?
Vagy ott van a Proma 150, ami elvileg eleg jo, viszont cserebe lenyegesen dragabb is. Jobb annyival a Proma, hogy megerjen +50% felarat?

fn47xk7ei

Jó az a THC3T csak én az érzékenységet rosszul állítottam be.

remrendes

Ha ez igy van, akkor ma mar masodszor sporoltal nekem egy kicsit! :) Majd jovok egy sorrel.

fn47xk7ei

Sőőőőőt...mintha valahol láttam volna akciósan 28000-ért is . De te ügyesebb vagy a netezés területén mint én és lehet , hogy még megtalálod a hirdetést.

remrendes

Valahol kinabol lattam a 01-es vegzodesut valamivel olcsobban. De az csak STEP/DIR-es.

TBS-TEAM

THC3T-02. Nagyon jól konfigurálható. Tág határok között lehet a paramétereket állítani.
József