Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Plazmavágó gépek építése

Indította gaben, 2024 április 09, 15:54

Előző téma - Következő téma

fn47xk7ei

Szemre kicsinylem a 2 darab 10Kv-os kondenzátorok kapacitását ugyanis jól látható a minimum 100W-os nagyfeszültségű transzformátor ( gondolom 230/3000 V-os és cca. 100 W ).Az eredeti kondenzátorok kapacitása mennyi volt ? Az EASAB-nak a manualjában megnézheted .

AlbertR

Szia!
Tetszik a géped és szép lett a házszám!
Gratulálok!
Valami vastagabb anyagon is próbáld meg 8-10mm a vágást és tegyél fel képet, hogy lássuk mire képes a masina.
Üdv: Albert

sufnituning

sufnituning

Szia!

Kösz!
Hétvégén vágok 15 mm alut, csinálok egy csiszagépet magamnak.
Csak még meg kell szülnöm a terveket.

fn47xk7ei

Annyit javítanák a hozzászólásomon,hogy megnéztem a manualt és 2 darab 2500 pF 15kV-os a gyári adat így ezek után  nem kicsi hanem megfelelő kapacitású az a két kondenzátor .

fn47xk7ei

Na erre kíváncsi vagyok mert még alumíniumot soha nem vágtam .No arról készíts jó minőségű fényképeket nekem ... ne az anyósodról ![#smile]Én most a fúvókákkal vagyok elfoglalva ugyanis nem egyforma méretűek azaz nem csak a fUrat méretben különböznek hanem a magasságukban is . No de én azon agyalok , hogy amit vettem most 30-40 A-es fúvókákat 1 mm-es furattal azokat nem használom szétégésig hanem hamarabb cserélem le őket . Mikor összegyűlik jó pár darab akkor meg egy vagy két fokozattal nagyobb méretű fúróval ráfúrok és talán jók lesznek nagyobb áramokkal való vágáshoz ... TALÁN ![#nemtudom]A második képen leolvashatók az általam használt gépi fej fúvóka méretei az NO. 4-nél .

y580keijn

dezs

Sziasztok,

Nem CNC, de plazma:

Tanácsot szeretnék kérni barkács célú plazmavágással kapcsolatban.

Lehet plazmavágót "építeni" egy kicsi olcsó inverterből (az enyém 80A-es) és egy plazma vágó pisztolyból?

Az elképzelés az, hogy rendelek egy kínai pisztolyt, és készítek hozzá egy gázbevezető csatit a munkakábel végére, ami az inverterbe bedugható.

Hogyan érdemes megoldani a levegő kapcsolgatását, utánfúvást stb.?

Csinált valaki már ilyet? Tudnátok linket küldeni?

Előre is köszi!

remrendes

Szerintem a kivantnal alacsonyabb lesz a munkafeszultseged.

2f428kduf

Talán kettőt sorba, ha elviselik így egymást.

frob

ha van awi-d azzal próbálkoznék, sokkal magasabb a munkafesz ( ahogy a többiek is mondják szükséges) én majd azzal szeretném kipróbálni :)

fn47xk7ei

Inkább 3 , mert 2 biztosan kevés . Az AWI-ról meg nem is érdemes beszélni .Az olyan lenne mint a gyerekkori 3 kerekű kerékpárral indulni egy nemzetközi motorkerékpár versenyen .[#vigyor3]

fn47xk7ei

Inkább fele annyi mint egy MMA munkafeszültsége .[#felkialtas]

dezs

3 x 40.000 = 120.000

Nem éri meg. Főleg, ha az első bekapcsolásnál elpukkannak.

Nem versenyautót keresek, csak durva darabolásra gondoltam. Valamit, ami nem sarokcsiszoló és nem vasfűrész, de azért elviszi a vasat.

remrendes

Szerinted, ha ez ilyen egyszeru lenne, akkor nem tennek bele gyarilag ezt az opciot is a gepekbe?