Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Plazmavágó gépek építése

Indította gaben, 2024 április 09, 15:54

Előző téma - Következő téma

fn47xk7ei

Sajnos még nem jutottam el oda, hogy árajánlatot kérjek . De az utolsó infóm a Thermacutnál rendelt CP200-as vízhűtéses fej (szár és kábel nélkül) 130 euro ami nem tűnik drágának aránylag .Cégnél már vágtam ezzel a fejjel és meg voltam elégedve a vágás minőségével .

remrendes

En a heten megtettem, kertem egy 80-as Hypertherm Duramaxra. Elvileg azt is be tudjak szerezni, de elsosorban egy sajat gyartmanyt ajanlanak. Sajnos vihutesest ebben a meretben blowback starttal nem talaltam, de lehet inkabb egy nagyobbat nezek. MIG-nel akkora kulonbseg van a ketto kozott, hogy gyanitom itt is sokat dobna az elettartamon.

sufnituning

Ma végre kész lettem  a vágómmal, hurrá!

Vágtam is vele egy keveset.

Érdekességek:
X-A léptetőmotorok: 1,2 Nm
Y léptetőmotor: 1,1 Nm
Z Léptetőmotor: 0,7 Nm

3500 M/sec sebesség az alap.

Az Z egység nagyrészt aluból van 5kg
a hidat két oldalról egy-egy M5 csavar tartja a helyén.

Egyenlőre szépen vágtam 1,5 mm lemezt 20A árammal és 6 bár nyomással

remrendes

Van olyan, hogy kesz van? :)
Mit lehet tudni a vagorol?

borvendeg

3500mm/sec-re gondolsz?

Milyen pisztolyod van? Egész szépnek tűnik.

fn47xk7ei

Gratulálok !Szép munka ![#taps]A levegő nyomást viszont sokallom .

sufnituning

sufnituning

Igen elírtam, jó is lenne !![#nyes]

sufnituning

Szia! Kösz!

Először 4 bárra állítottam, nem indult be, már néztem, hogy mi a .... van??
Aztán jött a gondolat, lehet hogy a nyomás miatt nem kapcsol a plazma, feltekertem 6-ra és láss csodát műxik.

Jobb lenne ha 4 báron kapcsolna, elég sok levegőt visz így.

fn47xk7ei

Nekem is van levegőnyomás érzékelő a gépben ill. a kapcsoló körben de 3 bárra állítottam be így 4 báros nyomással is vághatok mert a vékony lemez nem igényel sokat . A levegővel is takarékoskodni kell .[#nevetes1]

sufnituning

Majd idővel megkeresem én is azt a kapcsolót, lehet, hogy állítható?? Vagy egy alacsonyabb nyomású kapcsolóval kicserélem.

Ja és a tálca mérete 1100 x 2200 mm, tehát ami ebbe belefér, az jöhet.

remrendes

Milyen fejet raktal hozza? Kivancsi vagyok a velemenyedre. Helyenkent egesz jo velemyeket olvasni az S-PLASMA-rol. Itthon van forgalmazojuk?

sufnituning

Kintről vettem, 5 nap alatt kihozták.
A hozzá adott fejet használom, egyenlőre nem variálok.

fn47xk7ei

Nagyon "be vagy szorulva" abba a műhelybe ....azaz csak vékony lemezek vágására gondoltál vagy vannak komolyabb terveid is ?

KoLa

Elég jó lett! tetszik a vizes asztal!mennyi víz kell bele és hogyan tisztítod majd.
A vezérlő szoftver melyik? van thc?