Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Plazmavágó gépek építése

Indította gaben, 2024 április 09, 15:54

Előző téma - Következő téma

g89ketty

0s07z7g7

Szerintem olvasd el Molnár Szabolcs Épül a gépem topicját 432-től visszafelé kicsit illetve az Én hozzászólásaimat. Hasonló gondokkal küzdöttem, nekem és ugyan azon megoldással Molnár Szabinak is sikerült megoldani a problémát.

A lényeg hogy a plazma gépet az asztallal teljesen válaszd szét a számítógép és vezérlő egységtől. Illetve a számítógéphez és vezérléshez érkező hálózati földelést ne használd, helyette csinálj egy helyi földelő szondás földelést. ( nagyon nem vagyok elektromos ember de a lényeg hogy mondjuk a számítógép és vezérlések tápjához érkező hosszabbítóból heréld ki a földelést, a számítógép és a vezérlések földelését kösd rá egy mindentől független földelő szondára.)
Ezen kívül valószínűleg szükséged lesz árnyékolt kábelekre is, továbbá nekem nem sikerült az LTP portos vezérlést használni (az valamiért még érzékenyebb volt a pilot gyújtásra), helyette USB-s UC100 és UCCNC-t használok.
Esetleg ha nagyon ráérsz kölcsön tudok adni egy UC400ETH hálózati vezérlést UCCNC-vel tesztelésre....

svejk

No jó, lehet kissé eltúloztam a #2755-öt. [#oooo]

borvendeg

Sziasztok!
Először is köszönöm a segítséget mindenkinek! Dezsoe,külön tetszik hogy azzal is képben vagy amit Robsy privátban írt:D

Szóval összefoglalva a tényállást:
Kipróbáltam a labortáp helyett akkut a motortápnak, ez nem segített.

Közben gyanút fogtam hogy építettem LPT portra egy kézikereket egy encoderrel, hátha az a baj, ezt letiltottam a mach-ban, nem segített.

Ezután jött Robsy ötlete nyomán, az LPT csatis hóka móka. Először az LPT port Optora menő lábait összekötöttem és földeltem. Erre annyi történt hogy a mozgás lasabb és kiszámíthatatlanabb lett. Itt már szagot fogtam. Az opto ledjével párhuzamosan tettem egy 1k-s ellenállást ezzel ugye növeltem a működtetéshez szükséges áramot, ez sem segített sokat. Viszont mikor a motorvezérlőről húztam le a kábelt megjavult minden! Ellenpróba, bedug megint elindul, kihúz megáll. Fejvakarás, hiszen az LPT kábele árnyékolt. És itt jön a balfasz tábla magasba emelése. Az lpt csatiból két kábel jön ki, egy árnyékolt, ez megy a motorvezérlőre, és egy másik(igen jól gondolod) nem árnyékolt a kézikerékhez. Ez annak idején ideiglenesnek készült, de már Zsom Gyula is megmondta az egyetemen"Úgy csináljátok meg az ideiglenes megoldásokat,hogy könnyen véglegessé válnak". Szóval ezt az kézikereket kidobtam, a gép dolgozik, öröm és boldogság.
Természetesen rengeteget tanultam az elmúlt 2 hétben a zavarvédelemről és ennek fontosságáról így most a probléma megvan, de a gép nem marad így. az új tudásnak megfelelően át fogom alakítani a dolgokat.

A lelkem picit örül, ennyivel is több lettem szakmailag.

Svejk: Cudar állapotokról, csak annyit hogy nem szenvedünk, mi így élünk. Volt ez ennél sokkal roszabb is.

Svager: A gépen sem egyenes a vágás, az egyenes pisztoly amit rendeltem még roszabb tűrésekkel dolgozik. Postán van egy AG60 szett majd beszámolok milyen.

svejk

dezsoe

A dolog egyszerűbb, mint gondolnád: nem kell látnom a magán levelezésedet, elég ha ezt elolvasom, rögtön az első tanácsok között ezt: [#t195p2721#].

(És mielőtt bárki úgy gondolná, hogy látom mások leveleit: nem, nem látom.)

borvendeg

Viccnek szántam, de igazad van jobb tisztázni mielőtt valaki komolyan veszi.

Szóval Dezsoe csak a saját levelezését olvassa:)

svager

Szia!

Milyen típusú a fej ami nem vált be?
Le akarom cserélni rajta én is,csak nem tudom mennyire kompatibilis ehhez egy normálisabb fej.

borvendeg

PT31 fej an hozzá gyárilag. Van a PT31-ből egyenes fej is. Azt vettem az is rossz. Mint írtam postán van a másik típusú kínai fej.

remrendes

Ha a mukodesi elvuk megegyezik, akkor elvileg hasznalato. A Lidl-os gephez elvileg sima HF-es pisztoly kell. Azon nem szabad sporolni, fontosabb tenyezo, mint az inverter.
De azert en elotte vennek egy garnitura minosegi kopoalkatreszt. Az ESAB-nak is van PT-31-es pisztolya. Elmeletben kompatibilisnek kell lennie.

svager

Köszönöm!

Kíváncsian várom a tesztet.

svager

Igen én is egy márkás fejét szeretnék,ha kompatibilis lenne.

Az a gondolat,hogy most itt vagyok Ausztriába és Klagenfürt 50 km körzetben sehol nem tudtam venni pt31 fúvókát.[#rolleyes]
Ezen a környéken csak márkás gépekhez volt alkatrész, bárhová mentem már ciki volt kérdezni.[#whatever]
Kutakodtam a neten és láttam,hogy az esabnak is van,de pt-31 de itt az esabnál sem tudtak adni hiába mondtam,hogy ilyen fejjel szerelik néhány típusú gépét.

Közben még nézegettem a neten,és nekem úgy tűnik,hogy azokat észak/dél Amerika piacra gyártott gépek és csak rendelni lehet hozzá kopó alkatrészeket.

remrendes

Azon erdemes gondolkozni, hogy milyen markaju fejhez fogsz kapni a kornyekeden alkatreszt. Viszont neves markabol nem tudom talalsz e olyat, ami nem Pilot.
A lengyeleknek van egy eleg jol osszeszedett katalogusuk.

svager

Majd körül nézek otthon,itt már nincs szükségem rá már végeztem a vágásokkal.
Igazából ez most arra volt jó,hogy kipróbálom mennyire bírja a gyűrödést,és meglehetősen jól teljesített.
Ezért akarok venni hozzá valami normális fejet,mert igazából csak az tűnik gyenge pontnak.

Itt nem volt szempont  a minőségi  vágás,mivel tartályok bontására használtuk,de otthon szeretnék vele vágni nem csak darabolni.

remrendes

Itthon Csikarc altal nemregiben emlitett ceg tunik korrektnek.