Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Plazmavágó gépek építése

Indította gaben, 2024 április 09, 15:54

Előző téma - Következő téma

remrendes

Pont a vizhuteses fej miatt toprengek ennyit, na meg a kopoalkatreszek ara miatt. Gyanitom kis aramon is megnovelne az elettartamot a hideg fej.

sufnituning

Az én gépem vízhűtéses[#nyes]

sufnituning

Egyik ismerősömnek csináltam egy házszámot egy ovális alapra.
Méretei: 360 mm x 160 mm

Itt szedem ki és nézegetem nagyon szakértően.[#nyes]

fn47xk7ei

Az egyenes szakaszoknál befejezéskor van túlfutás-kifutás ? Mert nem látni ill. ott mintha nem lenne egyenes . Vagy csak rosszul látom ?[#guluszem1][#nevetes1]

sufnituning

Nincs túlfutás, egyenes mindenhol, lehet a kezdésekkor a horganyt kicsit megfeketíti a hő, lehet azt látod.
Itt egy kép, talán jobban látni, hogy nincs semmi egyenetlenség.

sufnituning

Tehát csak a horgany feketedik meg. Valóban olyan, mint ha nem lenne egyenes, de az.

fn47xk7ei

Csak azért kérdeztem mert a fényképen is úgy látni de gondolom közelről te biztosan jobban látod .[#eljen]

sufnituning

Majd holnap lepucolom a feketét és csinálok egy közelit, csakhogy megnyugodj![#kacsint]

fn47xk7ei

Hidd már el , én hiszek neked ! Én miattam ne csinálj fényképet . Eddig is nyugodt voltam de be inkább be is kussolok . [#kuss]

sufnituning

Jó akkor csak magamról csinálok egy fotót, hogy legyen rólam egy képed a nappaliban.[#eplus2]
Mondjuk egy 80 x 100-as méretben. (centiben)

D.Laci

"80 x 100-as méretben. (centiben)"
Kicsi lesz az a méret!! Nem férsz bele :)
Ha még azt írtad volna, hogy az asszonyról küldesz neki képet... :)  a sárga irigység elkapott volna minket :)

hh8dwgw0d

üdvözlök mindenkit!
segítséget szeretnék kérni.

Vásároltunk egy Esab NCE290vezérlést egy upx 2000 cnc paddal és egy esab pcmi 875géppel.
ART pilot- dobozában zárlat történt. Elviekben a tönkrement alkatrészeket cseréltük, de valamiért az előgyújtás pillanatában leveri a kismegszakítókat. Hálózati csatlakozón A mérve fázisonként 3-4A-nál többet nem vesz ki a hálózatból.
Képet csatolnák a szétszerelt pilot-ról.
a tekercsek kimérve, jók, kondi jó, viszont az aljában található ( nem 100%-ra be azonosított alkatrész) gyanús nekem ,induktív radiál tekercsnek vélem de nem biztos hogy az.
segítséget abban szeretnék kérni hogy ezen alkatrészeket hogyan tudom maximálisan kimérni, illetve ha valaki találkozott már ilyen hibával és megoldódott kérem jelezze.
Köszönöm.
Megjegyzés:
( a gép vásárláskor működőképes volt, telepítés után csak a szimuláció volt, vágás nem, viszont már kellene vele vágni).

y580keijn

Üdv mindenkinek.

Én még azon "szerencsések" között voltam, hogy turkáltam a Lidl- ös plazmavágók között.

Ellenben azóta még kicsomagolni sem volt időm.

Úgy döntöttem másra kell a pénz, így blokkal együtt ha valaki szeretné akkor személyes átvétellel, készpénzes vásárlással,alku nélkül vasárnap estig elvihető Dunaharasztiból.

Privát üzenetben jelentkezzen az érdeklődő ha lehet telefonszámmal és hívom..

Per pillanat nem tudom nézni a sorrendet, telefont felvenni stb.

Köszönöm

Kappann

fn47xk7ei

Szia . Nekem is volt egy ilyen Esab 875-ös gépem de eladtam mert hibás volt és kutya drága lett volna a javítása . Csak az IGBT modul is cca. 50ezer forintba került volna + a snubber köri cuccok stb. A gyújtóegység hibája esetén viszont szerencséd van mert kiszerelve külön is jól tesztelhető no meg nem is bonyolult szerkentyű . Az a tekercs alul a becsatoló tekercs .Amennyiben leüti a kismegszakítókat akkor lehet gyanakodni , hogy a HF átütött valahol és zárlat lett a szekunder körben de gondolom füst nincs mert olyan gyorsan lecsapja a kismegszakítókat .Elsőre ennyi .

fn47xk7ei

Az ilyen hibalehetőséget meg eleve ki kell szűrni !A kondenzátor csupasz kivezetése és a kék színű nem nagyfesz szigetelésű vezeték között pontosan 3000 V feszültség van ![#felkialtas][#felkialtas] Szóval máshogyan vigyed a vezetékeket azaz biztonságos távolságra egymástól .