Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Plazmavágó gépek építése

Indította gaben, 2024 április 09, 15:54

Előző téma - Következő téma

sufnituning

[#wave] 125 literes a medence, van benne egy mosdólefolyó ami csatlakozik egy elzáró csaphoz, majd rakok fel képet, egy tartályba folyik a víz ha leeresztem, ami az asztal alatt van. UCCNC -t használok előtte a FASTCAM és FASTNEST Csinálja a g-kódot, THC egyenlőre nincs. Ja és egy búvárszivattyúval töltöm fel a tartályt

sufnituning

Természetesen a rácsokat ki tudom venni.

fektiforg

Jó lesz az 3500 mm/perc-nek is [#kacsint]

D.Laci

KoLa

Én úgy oldottam meg hogy kiemelhető tálcák vannak a vízszint felénél, így helyileg is gyorsan kiemelhetőek.

KoLa

Most esett le:
Idézbúvárszivattyúval töltöm fel a tartályt
Mindíg ez a spórolás! [#nyes]

sufnituning

Nem a spórolás miatt, de így nekem egyszerűbb.
Amúgy van a vízben rozsdagátló, habzásgátló és a baktériumok, gombák sem fognak előfordulni (titkos recept)
Néztem a neten, hogy egy 5 literes kezelő a plazmavágó vízhez 50.000 ft átszámítva.

Amúgy nekem is könnyen kiszedhető a négy lábrács, van 3 db 500 x 1000 és 1 db 600 x 1000 méretű.

2 perc alatt kifolyik a 125 liter víz és ugyanennyi idő visszaszivattyúzni.

itt lent meg vannak képek a leeresztő részről.

ebalint

borvendeg

Szia!
Stamos 125 A a komplett géped típusa, én legalábbis csak így találok rá a neten. Ezt viszont PT 31 pisztollyal is láttam meg AG 60-al is. A képen szerintem nem a pt31 pisztoly van. Ezek szerint ilyen szépen lehet dolgozni az AG60-al?

üdv.

sufnituning

Sajnos nem tudom a pontos típusát, csak az alkatrészképek után a P-80  asnak azonosítottam be, adtak hozzá 4-4 elektródát, fúvókát, egyenlőre elég lesz.

svejk

remrendes

Azert ezektol 1-2 merettel nagyobbal adjak szerintem.
Megis csak egy elvileg 125A-es geprol beszelunk.

fn47xk7ei

Egy közeli kép az Eurolok fejről amit most használok .Sajnos a fúvóka furatmérete 1,6 mm-es és elég csúnyán vág 50A-es árammal vékony lemezt de holnap veszek hozzá 50 és 30 A-es fúvókákat .

remrendes

Az 1.6mm valoban kicsit sok az 50A-hez. De eleg minosegi darabnak tunik, gyanitom 1mm-rel szepen fog vagni.
En meg mindig nem jutottam dulore, hogy megkuzdjek e a HF szepsegeivel, vagy maradjak a blowback gyujtasnal. :)

fn47xk7ei

Attól függ milyen méretekben gondolkodsz . Ha nem akarsz 100 A fölé menni akkor jobb az a "blowback" de ha igen akkor már érdemes vízhűtéses fejben gondolkodni . Én legalábbis a mostanában történ gigszerem kapcsán újrafűztem az energialáncban az ostort és akkor már egyúttal behúzgáltam mellé a vízhűtéshez a csöveket is. Most legalább nem lesz nagy gondom az esetleges fejcserénél sem .