Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Plazmavágó gépek építése

Indította gaben, 2024 április 09, 15:54

Előző téma - Következő téma

svejk

A lényeg nem csak a sok amper, hanem hogy ne legyen eső jellegű a karakterisztika mint a normál bevont elektródás hegesztésnél.
Régi, komolyabb hegesztőgépeken volt is ilyen kapcsolóállás.

De gányolás az biztos, mint ahogy előttem is írták többen.

frob

persze hogy gányolás, írtam is hogy nem szép a vágás, csak kényszer megoldás, ha az embernél nincs fűrész, de a 5-10mm es laposacélt akkor is el kell vágni :)
350A nál meg már mindegy milyen a karakterisztika :D

fn47xk7ei

Használ valaki a gépén THC3T-01-est ? Most az újonnan vásárolt fúvókák tesztelgetése közben vettem észre , hogy a fej folyamatos hullámzó mozgást végez fel-le holott a magasság nem indokolná ezt . A thc 86 V-ra van állítva és tartja is ezt az értéket (10 V a hiszterézis ) .Valamit elrontottam a beállításnál de nem tudom mit . [#nemtudom]

jani300

Kiizzik a pálca , és elcsöppen .
Nem írtam ugyan , de persze hogy próbáltam :)

fpd0kbd4

D.Laci

Nem halottatok még a fogyóelektródás sűrített levegős vágóról, azzal szépen lehet vágni, kis áramerősséggel is. :)

frob

10V nem kicsit sok?
gondolnám 1-2V nál több nem kellene hogy legyen, persze csak partszélről...

fn47xk7ei

Igen , sok  és mégis úgy mozog a fej mintha 1 V értéken  belül lenne a hiszterézis feszültség beállítva .

frob

Mintha úgy lenne, hogy minél nagyobb a hiszterézis, annál nagyobb lengéseket csinál, minél kisebb annál kisebb elmozdulásokra is gyorsan reagál, tehát én azt gondolom le kellene venni 1V környékére.
Gondolom így 1V al ha más nem folyamatosan nagyon finomakat mozgatva követni kellene a lemezt neki.
De a másik esetben, kialakul egy túllövés majd azt igyekszik követni, a vége az hogy lesz egy folyamatos oszcilláció, mert túl messze vannak a szélső értékek

d30xhrezp

Nem úgy van,ha túl kicsi a hiszterézis annál jobban mozgatja a fejet le-fel.Nekem 3-4V-nál jó. De a THC feedet is le kell venni 15-20 ra ha nagyon fűrészelne.

fn47xk7ei

A hiszterézisen belül nem kellene mozogni a fejnek , ezért is "tekertem neki oda" ... a 10 V-ot , hogy látványosabb legyen a hiba .De  mint írtam az ívfeszültség szinte állandó 86 V .Inkább én néztem el valami beállítást .

frob

Nem tudom milyen vezérlő, de ha valami pid ami figyel, akkor előfordulhat hogy a túl nagyra vett hiszterézis is elviheti rossz irányba a dolgokat.
Nem emlékszem hogy van e szkópod otthon, esetleg érdemes lenne megnézni hogy tényleg stabil e az ivfesz, ha igen , de mondjuk próbára akkor is ha nem állítsd 1V ra, vagy akár fél voltra, nagyon finom rezgést kellene csinálnia, de ha jó a pid akkor gyönyörűen fixen állnia kellene...
kíváncsi vagyok!

2rjw3gfi5

Megvolt az első próba, úgy néz ki működni fog a dolog...
első/második próba...
végülis kivágtam...
És ami nélkül csak a vészstop funkciót tudtam aktiválni :)
szűrő

fn47xk7ei

Azt szeretném kérdezni , hogy a SheetCam-nek létezik magyar nyelvű doksija vagy valami oktató-bemutató videója magyarul?

sufnituning

Itt van egy angol nyelvű a guglival le tudod fordíttatni.
Youtubon vannak filmek.