Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Plazmavágó gépek építése

Indította gaben, 2024 április 09, 15:54

Előző téma - Következő téma

fn47xk7ei

Sőt , régen egy Hetra SVE 200-ast is átalakítottam próba gyanánt úgy , hogy szekunder tekercseit egyenként egyenirányítottam és puffereltem majd a 3 DC kimenetet sorba kötöttem . Sajnos még ennél a megoldásnál is kevés volt az üresjárati feszültség így el lett vetve mint ötlet .

jani300

Na várjunk csak :)
Most készülök kirezelni egy hatfázisú gépet .
Ott akkor simán tud az 300volt szekundert úgy ahogy írtad .

fn47xk7ei

De milyen trafó , eső jelgörbével rendelkező ? Mert az ívfeszültség ( tehát terhelten) már csak 85-135 V .

jani300

Basszus ,most másból kell fizetnem az építményadót ...

jani300

Vszék 200H . Bemásztam megnézni :)

jani300

Viszék 200 H .  Nincs is rá találat a neten .
Az még igazi hegesztőgép volt .

fn47xk7ei

Én meg ennek az ikertestvérét keresem ezerrel ( THE-300) . Ebből 2 darabot sorba kötve , 3 teljes hidas egyenirányítással már komolyabb gépet tudnék építeni . Áttekercselni drága és nincs értelme .

jani300

Targonca töltőt már kirezeltem :)
TIZEN KW 3x 80v szekunderrel .

jani300

Olyat keres aminek a szekundere középmegcsapolású két utas . abból elég egy .
Az a hatfázisú .

fn47xk7ei

Csak ez van . THE-300-ast meg szoktak hirdetni néha olcsón .2X20 kW már gondolom keresztbe-hosszába szétvágná a 30 mm-es lemezt az asztallal együtt ...ha lenne akkora teljesítményű vágófej hozzá .[#csodalk]Hozzáteszem a közelembe egy komolyabb cégnek 600A-es plazmavágó cnc gépe van !Vajon milyen betáp kell hozzá ?

dezs

Valahol hallottam már, hogy vastag pálcát erősen belenyomva az anyagba lehet vágni.

Milyen típusú való erre?

frob

hát nem csak a vastag pálca a lényeg, de az a vágás elég ocsmány lesz egyébként, szóval a lényeg hogy legyen mögötte delej bőven...
van nekem egy frankó 3F 350A hegedálóm ( ha kell valakinek 95e ért odaadom, de vagy 150kg)
no azzal az öntvénytömbről a felesleget, pillanatok alatt olvasztottam le :)
csak maxra állítottam mint Marty Mcfly a doki erősítőjét :D

sufnituning

Sajnos nem tudom, de hegesztési boltban biztos elárulják.

jani300

Az jó ha hallottál róla  , de mint darabolási módszert hagyd a fenébe .
Szükségből , nagyon ritkán vagy inkább soha ,azért működik .

borvendeg

Berohadt csavarfejet tüzeltünk le olyan helyen ahol semmivel nem lehet hozzáférni. De suszter munka amikor csak lehetséges keruljetek a modszert.