Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Plazmavágó gépek építése

Indította gaben, 2024 április 09, 15:54

Előző téma - Következő téma

fn47xk7ei

Az angol nyelvűt letöltöttem magamnak és fordítgatom is magamnak  de gondoltam rákérdezek hátha valaki többet tud nálam .[#nemtudom]

TBS-TEAM

Sziasztok
UCCNC-vel működő plazmavágót használó és thc vezérlést használó felhasználók véleménye érdekelne melyik thc vez a jobb ha a thc vez up-down infót küld a cnc vezérlőnek vagy a STEP-Dir közvetlen vezérlése a thc vezérlővel?
József

borvendeg

Szia!
Nekem nincs thc-m de step dirt nem hinném hogy küld, hiszen az ütközhetne a vezérlővel. Szerintem üres bemenetre kötve fel kell konfigolni. MACH3-ban láttam ilyen opciót.

TBS-TEAM

THC3T-02 vezérlő tud mind a kettőt.
József

fn47xk7ei

Igen , tudja mind a kettőt . Nekem is ez van csak az UCCNC-n keresztül használom .

zt2c4wh9

THC up/down jobb abból a szempontból, hogy látod a Z tengely koordinátát a szoftverben és tudod is állítani, ha nincs THC vezérlésben a gép.
Step/dir rendszerben a THC vezérlő generálja a jeleket, szóval az UCCNC nem fogja tudni a Z koordinátát.
A step/dir rendszerű THC vezérlők inkább önálló THC vezérlésre valók, amikor szoftver gyakorlatilag nincsen, mondjuk egy PLC vagy egy rendes kijelzés nélküli számítógép vezérel.

UCCNC-vel jól működik még a NeuronTHC, ami se nem fel/le jeles se nem step/dir-es, hanem etherneten csatlakozik a számítógépre és pluginon keresztül csatlakozik az UCCNC-hez. A THC gyártó cégnek saját képernyő szett-je is van az UCCNC-hez, ami a videón látszik.
Egy videó erről:

sufnituning

Nekem épp ezért színpatikus a step/dir.
Nem zavar be a programba, minek nekem azt tudni, hogy hol emel, hol süllyeszt és azt kijelzőn látni? Nem akarok mindent látni, csinálja magától a dolgát a háttérben, ahol kell, mindentől függetlenül!

remrendes

Azert remelhetoleg akad $1000 altti megoldas is.

sufnituning

Egy ilyet beraksz a THC helyére és lábbal húzogatod a láncot, ez közel se kerül 1000 dollárba.[#nyes]

sufnituning

Na egy ilyenre gondoltam.

fn47xk7ei

Szerintem meg jobb a programon keresztül használni a THC-t . Sokkal több opció lehetséges így mint ha léptető vezérlőn keresztül vezérelnéd a z tengelyt . A z magasságát meg nem kötelező nézni ha nem akarod viszont a THC-t menet közben bármikor kikapcsolhatod .

zt2c4wh9

Persze, berakhatsz egy fesz. ellenállás osztót két ellenállásból, némi vedő diódát, egy harminc Forintos dupla komparátort ablakoló kapcsolásban és hozzá egy száz Forintos potméterrel állítod a referencia feszültséget.
Az UCCNC elintézi a többi dolgot, mint például a gyújtás utáni THC vezérlés késleltetést. Emiatt az említett egyszerű áramkörrel is megoldható a THC vezérlése. Persze nem lesz olyan komfortos mint mondjuk a NeuronTHC...

remrendes

Oke, de ez mar a lo egy masik oldala. Azert a Compact es a Proma nevu THC-ket is eleg sokan hasznaljak, ezek pedig "csak" 40-60k korul mozognak.

fn47xk7ei

De miért nem jó az a thc ami nekem is van és akciósan láttam már 28000-ért is .Elég jó kis szerkezet és tud közvetlen step jelekkel léptetőt vezérelni .