Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Plazmavágó gépek építése

Indította gaben, 2024 április 09, 15:54

Előző téma - Következő téma

jani300

Szerintem nem a led ad jelet ,hanem a vevő részben generál hamis jelet .
De ha tévednék . akkor is érdekelne ,hogyan is van ez .

svejk

Gondolom kapacitív megy át a zavarjel.

frob

de ha netán a led nem is villan fel, a tranyó tuti összeszed minden vackot ami az optóban van...

minap ledszalagot forrasztottam, az hogy ültem a padlószőnyegen és a kettősszigetelésű pákával a kezemben forrasztottam össze a darabokat, elég volt hogy a teljes sor láthatóan világítson!!!

na most ha ez megy egy nagyfrekis nagyáramú cucc közelében vajon mi lehet!?

minden vezérlésre szánt vezeték harisnyásnak kell hogy legyen, ami mindkét végén földelésre van kötve, majd jön a motorokhoz menő vezeték ami úgyszintén, és esetleg, vagy biztos ami biztos alapon ferrit gyűrűk ahova csak fér a vezetékek végeire.. és persze mi vezérlés még így is dobozba zárva, aminek a bemeténél a vezetékek harisnyái kikötve a házra, nem belül!!!

lehet ragozni...

fn47xk7ei

Amennyiben az optocsatoló tranzisztor venné fel a zavart akkor a jelenséget nem befolyásolná , hogy a relé elé építésével megszűnt a hiba .[#nemtudom]

D.Laci

Idézami mindkét végén földelésre van kötve

Nem elég csak az egyik végét?

frob

bocsánat, igaz mert úgy hurok lesz, hanem a végberendezésbe kell bekötni, a kábelben lévő testet és az árnyékolást is.

pl mióta rendes kábelt raktam a vfd-től a főorsóig, nem hülyül meg a rendszer...
stb

ha egy ún gyári rendszer megnézel akkor a szekrénybe úgy jön be pl a szervók vezetékei, hogy meg vannak csupaszolva egy kis darabon lekötve testre és utána megy a meghajtóra, a motoron meg eleve fém tömszelencével fogadja...

borvendeg

Ez az árnyékolás dolog ez tök jó, egyet értek vele és meg is fogom csinálni az üzembiztonság érdekében.

De és most jön a de!
Az hogy most van egy jelenség és lecserélek minden kábelt ész nélkül az 80% hogy nem oldja meg a gondot. (Nekem sosem jön be az ész nélküli favágó módszer) Rá kell jönnöm mi okozza a tengelyek önálló gyaloglását. Az árnyékolásban azért sem bízom mert az egyik tengely kábelei alufóliába vannak csavarva teszt jelleggel és nem segített.

Ma is fogok este reszelni rajta. Első sorban kicserélem a motortápot akkura illetve a a DIR jelet megfordítom hogy ellenkező irányba megy e a tengely...

D.Laci

Egyszerű a képlet...
A zajforrása megvan - plazmavágó- megszüntetni nem tudod csak mérsékeli.
Védekezni lehet - árnyékolás, ferritgyűrű, zavarszűrő.
Nem emlékszem milyen programot használsz mach3?
A step jelszint sem mindegy.
Rendes árnyékolás nélkül csak szenvedés.

borvendeg

Egyszerű a képlet...
Ha az lenne már kész lenne.

A zajforrása megvan - plazmavágó- megszüntetni nem tudod csak mérsékeli.
Ez így tág fogalom, szűkíteni is lehet HF gyújtás. Begyújtás után ugyanis nem okoz gondot a gépnek.

Védekezni lehet - árnyékolás, ferritgyűrű, zavarszűrő.
A Zaj belépési pontját szeretném lokalizálni. Tökéletesen egyértelműen mozog a gép nem random szóval nem kideríthetetlen a hiba. A ferrit gyűrű és a zavarszűrő sem méretezhető ha nem tudod pontosan a zavart lokalizálni mérni...

Nem emlékszem milyen programot használsz mach3?
Mach3 de ha be van dugva az lptbe ha nincs, ugyanaz a jelenség.

A step jelszint sem mindegy.
Szerintem 5V mert a laptopok LPT-je annyi. Ez nem ideális de adottság.

Rendes árnyékolás nélkül csak szenvedés.
Továbbra sem cáfolom és kiegészítem átgondolt jó földeléssel is.

g89ketty

Én szkóppal kukucskálnék a rendszerbe, nem találgatnék. Látványos.[#integet2]

svager

Nos,bedobtam a Parkside gépet a mélyvízbe .[#eplus2]

Az elmúlt 3 napban legalább 18 órát ment,és volt rá eset hogy folyamatosan 3 órán keresztül 30A -el Lv.5-8 as lemezeket  vágtunk .
Elhasználtunk 8 garnitúra kopó alkatrészt,a kísérletnek csak a fúvóka hiány vetett véget,mert sajnos nem tudtam venni hozzá.    

A gép bírta a gyűrődést,viszont a vágófej egy rakás sz@r,egyszerűen nem lehet szépen vágni vele.
Kipróbáltam rengeteg variációt de sehogyan nem akar a plazma sugár központosan vágni,szinte mindig féloldalasan vág.

Nem tudom aki használ márkás plazmavágót,hány órát bírnak ki a fejben fúvóka?
Nekem ez a néhány óra kicsit kevésnek tűnik,vagy a komolyabb gépeknél sem tart tovább?

A fejet leszámítva viszont teljesen meg vagyok vele elégedve,nem úgy tűnik ami szét akarna esni vagy leégni.[#eljen]

svejk

Kb. ezt írtam anno, ami a dobozon belül van az tuti, a többi vacak! :)

svejk

Szkóppal ilyen helyen?
A szkóp az első ami meghülyül. :(

svejk

Persze, csak mindent átgondoltan.
Mindenki így kezdte ezeket a zavarvédelmeket ezen a fórumon.
Aztán két-három hét sikertelen próbálkozás után már majd jönnek a favágós, nemistudommitcsinálok verziók. :)

Elég sokat olvastam ilyeneket itt a fórumon.
Volt akinek plazma gépcserével oldódott meg, volt aki már teletűzdelte földelőszondával az egész műhelyt és környékét...

Egy bizonyos addig ne is kísérletezz semmivel amíg a gép fel nem kerül a végleges helyére.
Amint láttam a képeden elég cudar állapotok uralkodnak ott most nálad is :), ha ebben az állapotban meg is szűnne a zavar, a gépre rakva úgy is előjön mert minden megváltozik közben.

dezsoe

Azt próbáltad már, amit [#4936@Robsy] írt, hogy a kábelt nem a PC-ből húzod ki, hanem közvetlenül a motormeghajtókból? Ha úgy nem mászkál, akkor én a helyedben kipróbálnám egy ethernetes mozgásvezérlővel, az mégis csak rendesen el van szigetelve. Ja, és az ethernetes vezérlőt is a lehető legközelebb tenném a Vextákhoz egy közös árnyékolt dobozba.