Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Plazmavágó gépek építése

Indította gaben, 2024 április 09, 15:54

Előző téma - Következő téma

svejk

borvendeg

Írtam múlt héten hogy a nemet fotokon is ecocut40. Tettem is fel YouTube linket. Szerintem ugyan az. Mert meg a fogantyuja is pont ugy nez ki.

Mitől lenne job:
Mivel lotyog a pisztolyban az elektroda ha a pisztolyt felszabajzom az az első lépés. A tobbit szep sorjaban.

A fúvóka is sorjas volt azt is orvosoltam.

gorbi

gorbi

remrendes

Ez is kinai, de jellemzoen kicsit jobban ellenorzott minoseggel. Nagyjabol egyetertunk, fontos, hogy minden illeszkedjen, de azert az nem eleg. Van itt meg nehany lehetseges ok:

svejk

Jó kis összefoglaló, bár én inkább a fredeségre gondoltam.

svejk

Megnézve Dosalaszlo fáklyájának metszeti rajzát, lehet alapjaiban kellene átgondolni a pisztolyátalakítását.

remrendes

Ja, hogy a mozgasiranyra meroleges ferdesegre. Itt tenyleg beleszolhat, ha nem koncentrikus az osszeillesztes. Esetleg eltomodott vagy elhasznalt fuvoka? Nem meroleges pisztolytartas? Esetleg mar nagyon a max vagasi vastagsag hataran mozogunk?
Talaltam neked meg egy kepet a gazokkal kapcsolatban.

borvendeg

Hirdetnek egy gépet, hibásként, itt hátha van akit érdekel.
(próbálták javítani, így nagy a rizikó)

svejk

üresjáratban: 0,5 A  15 W

15 A-en vágva:  az áramot elfelejtettem a fogyasztásmérőmben meg még előtte kiugrott a bizti. :(

Másik műszerrel mérve folyamatosan 40-A-en 10 lemezt vágva 19 +-1 A közt mozgott az áramfelvétel a 235V-os hálózati feszültségnél.

B.Zoltán

paradipiro

Szuper, köszönöm a mérést!

Akkor a 25A-es C-s biztosító elvinné, ha lenne gépem. :)

svejk

svejk

Az ebay-en lehet kapni a PT31-hez hosszú és rövid fúvóka/elektróda párost.

Melyik miért is jó?