Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Plazmavágó gépek építése

Indította gaben, 2024 április 09, 15:54

Előző téma - Következő téma

D.Laci

PT31 pisztoly alkatrészt kérj.

svejk

Szerintem vegyél ehhez egy csomó kopót, aztán ha megjön MEO-zd le őket és a mostani mintájára esztergálj egy egyeneset csak illesztve a kopó alkatrészekhez.

Célszerű lenne több helyről kopót rendelni és akkor megtudnánk, hogy a kopók gyártási szórása nagy vagy direkt ilyen lazára csináltak mindent.

Nekem igazából még a kerámia diffúzor nem tetszik, abból kellene valami komolyabbat csináltatni.
Antal Gábor azt mondta nem gond a legyártatása.

svejk

Jééé.. rá is van írva. :)
Köszi!

D.Laci

Állj Be a sorba, Csuhás hátha lemond a javadra. :)
[#t19p99337#]

svejk

svejk

Tehát akkor vannak cégek akik csak fejeket gyártanak, aztán ez a Parkside ilyet "vett" a gépéhez?

Milyen márkájú gépeknél találkozni még ezzel a PT31-es fejjel?

svejk

Vagy ha van valakinek itt eladó akkor szívesen vennék tőle, természetesen korrekt, NEM ebay-es áron.

Főleg az a kerámia szorító kupak izgat, mert ma is vagy kétszer lecsúszott az asztalról a fej és koppant a betonon, pedig csak 5 percre volt bekapcsolva a gép. :(

D.Laci

Iszol te rendesen? Ja elköltötted plazmavágóra. :)

Az elmúlt napokban linkelt kínai oldalakon mindben benne volt PT31.

Node... én is mérgelődtem ezen, a kézikönyvben nem említik, a linkelt oldalakon is van pár tized milliméter eltérés, hátmég mikkor megmértem...
Aztán mikkor rakom össze hát nem ott viritott a pisztolyon a PT31...

D.Laci

Nem tudom, hogy milyen gépeken található ilyen.
Biztos, hogy az alsó kategóriás kínai gépek ilyenek.

svejk

Kár, pedig higgyetek nekem az áramforrrás, az elektronika része legalább alsó középkategóriás. :)

svejk

"...hátmég mikkor megmértem..."

No ez az!
Kis odafigyeléssel sokkal jobbat lehetett volna nekik csinálni.

svejk

Ezt a is készüléket érdemes lenne valamilyen gáz vagy gázkeverékkel kipróbálni?

svejk

A mi kis gépeinker mi van írva?
PPS 40 A1  vagy ECOCUT-40 ?  (most nincs a közelemben)

ANTAL GÁBOR

Veszek egy darab kerámia rudat és megesztergálom[#eplus2]

Mielőtt valaki ezt terjesztené rólam , kb 15-20 éves kapcsolatom van egy Al2O3 kerámiát gyártó céggel  ( minthogy sok kerámia béléstestes malom került ki a kezem alól .  Nem sok ilyen cég van Moszágon  ( BP  Veszprém  Tokaj )

Finomra őrölt ( néhány mikron ) Al2O3 port izostatikusan összesajtolnak  ( min 1000 bar ) aztán a kapott krétaszerű anyagot CNC technikával forgácsolják   Aztán egy rekrisztallizációs égetés következik úgy 1300 fokon  . Ilyenkor zsugorodik a termék de már nagyon kiismerték a zsugort és kalkulálnak vele .  Aztán ha kell gyémánttal köszörülik a végterméket ..    Szerintem Kínában a köszörülés elmarad és vagy így zsugorodik vagy úgy .
 Ha gondoljátok egy telefont megér . Ugyanilyen a zirconiumoxid technika is . Azt inkább a fogtechniusok használják mert azt hiszem nagyon kopásálló

paradipiro

Szia Svejk!

Megtudnád majd egyszer mérni a valós áramfelvételét a gépnek?

Egy jövőbeli vásárlás során hasznos infó tud lenni a számomra, és köszönöm.