Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Plazmavágó gépek építése

Indította gaben, 2024 április 09, 15:54

Előző téma - Következő téma

frob

hja, sztem nyitás után 5 perccel már el is fogyott az az 5-6 db amit vittek, sajna ma jutottam el a bótig, már nem volt...

svejk

Azt hittem ezek az AWI-s wolframok sokkal drágábbak.

Ha lesz időm veszek és csinálok egy elektródát a plazmához.

Holnapra beterveztem az árammérést is.
Az az érzésem hogy nem kamu a ráírt 40 A.

svejk

Írtam tegnap.
Én nyitáskor ott voltam velem együtt kb, az elsó 10 percben, - mert várni kellett a garancialevélre- 4 db-t hoztunk el

Kb. 8-10 még maradt a konténerben.

Két vasat tartottam a tűzben, kollégámat a nagykörösihez szalasztottam, ott állítólag 4 db volt kirakva.

István83

De a plazma elektróda kívül réz.Csak a közepe wolfram .

borvendeg

Nah a mai tesztek eredménye a képeken látható.

Először is csináltam rendes test kábelt csipesszel. 16-os kábel, a csipesz kicsi hogy ne legyen útban a cncn, de a kábel átmegy rajta és felülettel van az anyaghoz nyomva.
A gyújtás kapcsolót kivezettem acsatiból így most tudok gyújtani "távolról" is. Illetve kicseréltem a kopó alkatrészeket hogy induljunk nulláról.

18mm/s-el vágtam továbbra is. Max árammal. Az 5mm-s savállót 40%-ra visszatekert sebességgel. A másik 2-es. Mindkettő saválló.

Az javulást nem tudom minek tudjam be, de sokkal jobb mint eddig bármikor.

svejk

Nem értelek miért fikázod amikor Neked nincs is.

Így elégedj meg azzal amit majd mi írunk róla.

Tegnap olvashattál tőlem hideget-meleget róla.

Jönnek majd az infók mástól is.

Aggódni nem kell, bizonyára 1 éven belül 30 ezerre lemegy az ára a hobby verzióknak.
Csak valószínű a minőség is csökkenni fog.

svejk

Hafnium van benne állítólag.
De hogy miért senki sem tudja pontosan.
Az olvadáspontja kisebb mint a wolframé.
De a wolfram olcsó.
Ki fogom próbálni, megcsinálom az elektródát és préselek bele egy darab wolframot.

István83

És miért veszi körbe réz?

István83

svejk

Csak túl nagy a választék az ötvözők terén. [#nemtudom]

Vajon melyikkel kellene egyáltalán megpróbálni?

Persze ha valaki mond egy tuti érvet, hogy miért nem lesz úgysem jó akkor azt elfogadom és inkább malmozok helyette.

svejk

István83

Ha a wolframra gondolsz ,akkor válaszd az acélhoz,savállóhoz valót.Csak ötlet.

borvendeg

Én nem akarok örökké magamnak gyártani kopó alkatrészeket, Inkább megpróbálok valami alternatívát találni hogy lehetne a pisztolyt hozzá igazítani a kapható cuccokhoz.

svejk

Logikus gondolat.

Akkor ki kell találni, hogy ne a szerencsén múljon, hogy hogy áll a beszerelés után egymáshoz képest a három alkatrész.

svejk

Megnéztem a vele kapott kerámia diffúzort.
Ezen egyszerűen 4 sugárirányú furat van!

Deffent Zoltánén látni véltem a az érintőleges furatokat.