Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Plazmavágó gépek építése

Indította gaben, 2024 április 09, 15:54

Előző téma - Következő téma

svejk

Aki azt gondolja, hogy ilyen pénzekért kap rendes szerszámot az nem iparos ember, hanem kókler.
Mi meg hobbysták vagyunk és tudjuk a helyén kezelni a dolgot.

borvendeg

Nos szerintem az ár-érték arány a lényeg. (a márkafetisiszták most felhördülnek) Nyilván egy jó márkás drága gép megbízhatóbb, masszívabb stb. Kérdés megér e sokkal többet.

Visszatérve a plazmára:
Voltam hegesztésteknikai boltban Saját márkás gépet ad 200hHUF "Az a fasza!" Felkiáltással. Pár perc beszélgetés után kiderül hogy ő is veszekszik a kínai beszállítóval. Nah majd elhiszem hogy a magyar kis cégnek jobbat gyárt a kínai mint a lidl-nek aki azért komolyabb tárgyalóerő.

Csodát nem várok a géptől, ez hobbi gép ezt elfogadom.

Viszont szeretem kihozni a maximumot a szerszámaimból, ha megoldani nem is tudom hogy szépen vágjon, megpróbálom kitalálni mitől nem vág szépen. Lehet hogy pisztoly csere lesz a megoldás.

borvendeg

ium8w94xp

Hívtam a lidl ügyfélszolgálatot. Elfogyott az összes plazmavágó. Persze azt nem részletezte, hogy hány darab volt összesen az országba, de azt gondolom max 20 :)

borvendeg

Nézegetem a pisztolyt és a fogyó alkatrészeket. Valóban eléggé lötyögősek benne az alkatrészek.

Ezen felbuzdulva nézegetem az egyenes pisztolyokat, mert azokat be tudom fogni esztergába. Fel tudom szabályozni illetve perselyezni.
A kérdés 1500-3000ft egy egyenes PT31 fej. Csővel meg 14ezer. A gyárit nem szedném szét ha nem muszály, de ilyen drága a cső? Hogyan lehet ezt megoldani alternatív módon?

üdv.

rotaryfun

Ezek szerint nagyon alá lőtték az eladható mennyiséget. Kíváncsi vagyok hogy Obi Praktiker és társai vagy esetleg Aldi és társai rámozdulnak e a bizniszre ?

T_W_S

Egy ötlet . ( remélem a gazda nem rúg seggbe) Ahogy a talinál a jelentkezést szoktuk ( Copy past tal ) folytatni
Tehát az új plazmatulajdonosok klubbja

Antal Gábor
Svejk
Dakota 25
Borvendég
Görbi
D laci
Piercing82
svager
Konvoid...
Discovery
RogerCo
B.Zoltán
T_W_S

Ha mégis kiveri a biztosítékot akkor magánban is kíváncsi lennék a klubbtagokra

T_W_S

Sziasztok,

én még nem próbáltam ki, csak kicsomagoltam a motyót.
Amikre én gondoltam és én észrevettem eddig...

Maga a gép biztos hogy nagyon olcsó a többi helyben beszerezhető rokonaihoz képest (gondolok azokra a márkára, amik számomra semmit nem mondanak). Ennyi pénzért úgy gondolom több vállalkozó is rámozdulhatott (eggyel találkoztam is az egyik üzletben), mert ha tönkre menne a márkás gépe és arra a fél napra használja míg kerít másikat, már megérte.

Nem tudom máshol hogy volt, ahol én jártam és láttam dobozt, mindegyik olyan volt mintha ki lett volna bontva már és újra visszazárva. Nem tudom normális-e ez. A kis alkatrészes zacsi (pót elektróda, diffúzor) is bontott volt. A pisztolyban lévő elektródán pici fekete (elszenesedett) folt van. Ez nem tudom gyári teszt miatt van-e, vagy valami félselejt kihozatal után kipróbálgatták a szetteket és amelyik megszólalt, azt eladták olcsóért, mert így még mindig jön vissza valamennyi.

A másik gondolatom az volt, hogy valaki a marketing osztályon nem használta a guglit, mikor beárazta, a felettese pedig szabin volt. Általában nincs ekkor különbség egyéb "konkurens" márkákhoz képest a hobbi kategóriában. Ha így van, az illető már munkanélküli.

Egyébként még garis problémám nem volt lidl és aldi gépekkel, bár oszlopos fúróm volt csak ami parkside-os és workzone akkus fúróm (azok használhatóak), de ennyiért nem lehetett kihagyni. Mivel még nem használtam ilyen gépet különbséget nem fogok látni, de háztáji varacskolásra biztos jó lesz egy darabig. Nameg 3 év gari...

borvendeg

A doboz nekem is olyan volt mintha nyitott lenne. Szerintem használati útmutatót vagy ilyesmit hányhattak bele utólag, akár az áruházakban.(Ez volt a tippem)

Az égésnyomot én nem láttam a gépen.

6rk75uezn

Szia.
Kézből? [#conf]
Keveset használom,majd teszek valamit vele.

6rk75uezn

Teljesen egyet értek! [#eljen]

svejk

Ez sem tűnik bizalomgerjesztőbbnek, szerintem ezeknek kónuszosknak kellene lenniük.
A hőtágulás miatt nem lehet hengeresen patentre illeszteni a rezet és a kerámiát.

svejk

Egész Európában hétfőn volt a debütálása.

svejk

A tegnapi szemrevételezés után szerintem minden legyártható otthon a két kerámia alkatrész nélkül, tehát azokhoz kellene igazodni.

Az AWI wolfram elektródák milyen átmérőjűek?

Kidwick

"Nah majd elhiszem hogy a magyar kis cégnek jobbat gyárt a kínai mint a lidl-nek":)
csak márkajelzést rak rá másikat.. Lehet kérni jó vagy jobb minőséget a kínaitól is csak azt meg kell fizetni és hát sajna nem az a jellemző...
Azt mondod pisztolycsere lesz az mennyi?
És ez helytálló adat?[#conf] Kérem tesztelje már le valaki dokumentálva az új klubból! "Acéllemez, nemesacél, alumínium stb. precíz és tiszta vágása 12 mm anyagvastagságig"
Személyes átvétel Óbudán, Százhalombattán ill postázásuk előreutalás után megoldható. Vételi szándékot kérem privát üzenetben is jelezni!