Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Plazmavágó gépek építése

Indította gaben, 2024 április 09, 15:54

Előző téma - Következő téma

svejk

Ááá... hagyd a francba a videót inkább vedd le a kabátját, az jobban érdekel. :) [#crazya]

gorbi

megvettem...

borvendeg

Biztosan gyújt, X távolságból. X<=1mm.(Miután hitetlenkedtél csináltam újabb tesztet méréssel. 2mm nem gyújt egyáltalán, 1-nél igen.) Határozottan könyebben gyújt érintve, de begyújt. Valahogy úgy képzelem hogy távolabbról kell indítani a vágást hogy egészen biztosan begyújtson. Vagy a gépen lehet hogy be tudom lőni jobban a távolságot.

Videó nem sikerült mert egyedül voltam, a pajzsot tartani a telefonnal majd a gombot nyomni... használhatatlan.

Kabátot nem vettem le, eszembe sem jutott, garit nem akarom elveszíteni.

Vágtam:
5x50 KO33 (saválló)
2mm  KO33
20mm KO33 EÍzt kb 15mm-en vágta be de a vége nem szép.
2mm réz lemez
5x15mm alu

Nekem is pattogott az árufeltöltő hogy nem fogja vinni a gép, de mondtam neki hogy múlt héten azt mondták nem gond "Akkor foja meg azt vigye!"

Ha érdekel valakit a 2. kerületben megnézhető, egy db sörért:P

Használatit most olvasom, holnap bescannelem, ha valami érdekeset látok akkor befotóózom.

svejk

Persze, megértem, hogy nem bontottad meg.
Ha nem taposnak agyon reggel akkor majd én holnap délután bemutatom a belsejét. :)

Dakota25

svejk

svejk

No, lesz még mára valami Plazma csemege, vagy kikapcsolhatok? :)

svager

Én is elmentem és megkérdeztem a lányoktól nem lehetne esetleg...
Azt felelte itt nem szokták kérdezni csak fogják és viszik![#wilting]
Szóval mivel ilyen illemtudó vagyok [#hehe] máris adott egyet.

Kipróbáltam először 3-as lemezen vitte mint a vajat, a 12 hidegen húzott lemezzel már nem volt olyan fürge,de az is átvágja.

remrendes

paradipiro

Ezek szerint csak én voltam olyan nyomorult, hogy nyitásra mentem a Lidl-be.. Nem véletlenül fogadott üres polc, de csakis a plazmavágónál.. :)

Gratulálok a szemfüleseknek, akiknek sikerült!

borvendeg

Bécsi úti lidl-be volt vagy 6-7 tegnap kétlem hogy elkapkodták volna.

(Van egy eladó 100-ért, ajándék "Balek vagyok" feliratú pólóval :) )

vjanos

paradipiro

Én az Ecseriben próbálkoztam, az könnyebben elérhető nekem.

Pólót nem kérek :D :D

D.Laci

Reggelfél 7-kor nyíregyházi Pazonyi u. Lidi-ben volt 7-8db.

Ár érték arány eddig megfelelő, a tartósság a kérdés már csak. :)

1mm lemez vágás.
Finom és durva vágás.
A képen elégé sorjásnak tűnik, de valójában minimális útómunkát igényel.

Festet aululemezt is szépen vágta, rögtön ívet fog.
Megszakított felületen is szépen újra ívet fog.
Ha kettő lemez van összefogva és helyenként nem érintkezik 4-5 mm hézag esetén is átfújta, a felső lemez 1mm acéllemez volt alatta 1mm festet alulemez.

15-30 A-ra volt állítva, nagyobb áramerősség esetén nyilván gyorsabban lehet vágni.