Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Plazmavágó gépek építése

Indította gaben, 2024 április 09, 15:54

Előző téma - Következő téma

ANTAL GÁBOR

Szerintem a ferrites is lehet Tesla . Csak fizikailag kisebb
( én is csináltam a régi  TV- k U alakú ferritjét hasznosító
Teslát    ( elvileg azok a ferritek kb 32 kHz re lettek tervezve de sokkal nagyobb frekin is működtek nálam )   Gondolom a hatásfok romlott és a ferrit melegedett , de szépen tette a dolgát .   Majd lefényképezek vagy bescannelek egy oldalt a " Nagyfeszültségű technika c könyvem végéből
 ( narancssárga borítós )
 Gyönyörűen taglalja a Tesla tekercset ( semmi free energy [#kacsint]

remrendes

En mint laikus ugy tippelek, hogy az a rossz, aminel a gep vazan keresztul megy a gyujtas. Ha pilotos, akkor talan le lehet ugy arnyekolni a kabelt, hogy ne zavarja a gepet.

svejk

svejk

fn47xk7ei

Eddig működött nekem a HF-es gyújtással a gép csak mivel használt gumiszigetelésű vezetéket húztam be az ostorba és valószínűleg sérült lehetett így végül hozta a hibát . [#falbav]A nagyobb teljesítményű 120W-os meg aztán rátett egy nagyobb füst dózist .Csodálkozom is , hogy nem robbant be a kábel azon a ponton.[#csodalk]

svejk

remrendes

gorbi

Ha valaki nem akar holnap reggel sorbaállni plazmavágóért, akkor próbálkozhat ma du. 16 óra után. Nálunk azt az infót kaptam a helyi LIDL-ben, hogy 16 után már elfogadja a pénztárgép a hétfői akciós cuccokat és ki is pakolják. A bolt 17-ig nyitva...

jani300

Akkor már este lehet olvasni a fejleményekről ... :)

svejk

Ezt írta Borvendég is, kíváncsi leszek sikerül-e Neki.

borvendeg

Meg is vettem!
Egész fasza cucc. A foton látható tavolsagbol stabilan gyújt.

svejk

svejk

És vág is? :)

Egy kis videó egy vékony meg vastag lemezről sirály lenne.

hostya

"A foton látható tavolsagbol stabilan gyújt."

Biztos hogy gyújt néhány tized mm távolságról..??

Eddig az tudtam meg az előző hozzászólásokból hogy "koppintós"...
Holnap én is elmegyek a Lidl-be ha meg tudom hogy mi az igazság..[#integet2]

svejk

Akkor nem olvastál elég figyelmesen. :)

Én is bepróbálkoztam, 16:55-kor kitolták a raklapokat, de mereven elzárkóztak tőle hogy kibontsák zárás előtt. :(