Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Plazmavágó gépek építése

Indította gaben, 2024 április 09, 15:54

Előző téma - Következő téma

svejk

Ja, a testcsipesz kritikán aluli. :(

borvendeg

Egyetértek.

Amit nem találtam: Mekkora a max. bemenő nyomás?
(azért jobb hogy sérülékeny minthogy nincs...)

A testkábelt én is cserére jelöltem.

A gyújtás stabil volt szemre elég nagy távról is. A porcelánt elégé meg kell húzni mert én mindjárt az elején beégettem a belsejében a dolgokat.

Nekem a munkakábel nem tűnt rossznak(a csatlakozó felől nézegettem), bár mikor a nyomás rákerül határozottan felfújódik.

Nekem is határozottan tetszik a gép, bár még nem tudom mire fogom használni illetve milyen lesz a vágott felület ha jól sikerül beállítani.

remrendes

Latva az amerikai forumokon, gagyi kopoalkatreszekkel egy Hypertherm is vacak.

borvendeg

A kérdés továbbra is nyitott!
Milyen pisztolyt milyen kopo alkatreszekkel érdemes venni amivel jobb a végeredmény?

svejk

Pár infó az alkatrészekről:
- Az áramváltó típusa: SCK-100 B R  (4V/100A), adatlapot nem találtam róla.
- a diódák L4206S típusúak, 4 db van benne.
- az IGBT-k 40N60NPFD (4 db)
- segédtpegység UC3843-al, és SVF3878-al.
- a PWM IC U3525G-
- a pufferkondik 2db 680uF / 400 V 105 C fokos
Egyébként minden elko 105 fokos benne, de a vezérlőpanelen a 4 db SMD alut máris ki kellene cserélni, a tapasztalat szerint gyenge láncszemek
- a venti Yingtain  YTD249225SB  nem találtam meg, hogy milyen csapágyazású 24V 0,25A-es, kommersznek tűnik.
- a gyújtó nagyfesztrafón nem látok típusjelölést
- indítórelé NT90RHAE24CF típusú

A fentiekből látszik, hogy a kínaiak már szinte minden elektronikai alkatrészt "legyártanak" maguknak és nevesítik, kérdéses milyen minőségben.

svejk

Rája vagyon írva: 135 PSI, cirka 10 bar.

Aztán ám majd húzkodjátok rendesen a félautomata leeresztőszelepét! :)

KoLa

Még az 1 milla feletti plazmavágókkal sem könnyű az élet.
Nézegettem ezt, a lidibe' de nem mertem rá kidobni a pénzt.
Várom a fejleményeket![#eljen]

svejk

"Elment a "márkától a kedvem mert a patron befogója iszonyat üt"

Balek vagy, hogy nem vitted vissza!
Talán Magyarországon legkorrektebb garancia/jótállás/pénzvisszafizetéssel rendelkeznek.

svejk

Engem a vágás minősége nem hat meg, igazából a belsejére voltam kíváncsi.
Még az is lehet Debrecenben eladom ha ráunok.

De az biztos hogy adott esetben nagy és gyors segítség lehet a hétköznapi hobby munkában.

Ha elromlik szerintem simán javítható, no ez nem mondható el pl. egy processzoros agyonbonyolított gépről.
Márpedig elromlanak azok is, hajaj...

KoLa

Én is visszavittem egy akkus flexet a lidibe, kijött egy fiatalember és kiróbálta nagysokára...
Azt kérdezte "kicseréljük vagy visszakéri a pénzt?"
Kérdem " van másik a raktárban?" nincs' a válasz.
Hát akkor egyértelmű.

svejk

Ránéztem a fejre szemüvegben.
Jól látom, hogy az electroda megfordítható, mindkét végében van betét?

No de egyébként vicc az egész, mitől is lenne jó a sugár amikor nincs egy árva illesztett átmérő vagy kúp az elctroda - diffúzor gyűrű - fúvóka hármasnál?

Szerintem ehhez alkatrészeket még tartaléknak sem érdemes megvenni akármilyen olcsó is az Ebay-en.

(persze azért én is veszek majd, mert én nem akarok vele szépen vágni)

svejk

Szerintem nem egyértelmű.
Ha genyók és 3 napon túl vagy akkor elküldhették volna hetekre szervizbe, jobb esetben pár nap múlva hozhattok volna át egy másikat egy másik boltból.

svejk

Valaki írta, hogy ha szerencséje van az embernek akkor elérheti hogy több féle dolog klappoljon a kínai cuccoknál.

No hát ez itt biztos nem sikerült.

Az elektronika első ránézésre egy nagyságrenddel igényesebb mint a többi része.
Értem itt a dobozt ami festékkel együtt 0,8-as, a nyomásszabályzó felszerelését, a testkábelt, a fejet.
Szétpattintottam a markolatot, hát nem véletlen nem halottam a mikrokapcsoló kattanását. :(

Az áramforráshoz csatlakozó kétpólusú indítócsatlakozóról nem is beszélve.
Ezek hót' gagyik...

iy567t72g

Egy ötlet . ( remélem a gazda nem rúg seggbe) Ahogy a talinál a jelentkezést szoktuk ( Copy past tal ) folytatni
Tehát az új plazmatulajdonosok klubbja

Antal Gábor
Svejk
Dakota 25
Borvendég
Görbi
D laci
Piercing82
svager
Konvoid...
Discovery

Ha mégis kiveri a biztosítékot akkor magánban is kíváncsi lennék a klubbtagokra

svejk

Mondjuk ha már adtak fúvókákatt meg electrodákat tartalékba adhattak volna egy kerámiákatt is.
Bár az igaz, hogy azok nem kopó, hanem törő alkatrészek. :)