Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Plazmavágó gépek építése

Indította gaben, 2024 április 09, 15:54

Előző téma - Következő téma

Dakota25

"Két százalék hafnium a szilárdságot erősíti az olyan fémekkel alkotott ötvözetekben, mint amilyen a nióbium, a tantál, a molibdén és a volfrám. Különösen stabil, hőálló alapanyagok jönnek így létre." Wiki
Ez is szempont lehet az alkalmazása mellett.

vjanos

Új plazmatulajdonosok klubja

Antal Gábor
Svejk
Dakota 25
Borvendég
Görbi
D laci
Piercing82
svager
Konvoid...
Discovery
RogerCo
B.Zoltán
T_W_S
vjanos

vjanos

Csoki jár a klubtagsághoz? :)

Hétfőn reggel még a negyedik lidlit meglátogatva találtam egy példányt, ami úgy menekülhettt meg, hogy rápakolták a mellette levő hasonló zöld dobozos rakást...

svejk

Én biza' veszek neked egyet Debrecenben. [#taps]

svejk

Neked különben is járt volna, mert Te hoztad fel a témát. :)

sufnituning

Csoki csakis nekünk jár, akik lemaradtak a bóvliról és kénytelenek vagyunk minőségi vágóval dolgozni.[#kacsint]

sufnituning

Csoki csakis nekünk jár, akik lemaradtak a bóvliról és kénytelenek vagyunk minőségi vágóval dolgozni.[#kacsint]

svejk

Ha van "minőségi vágód" akkor neked telik csokira is.

svejk

Meg akartam mérni a tényleges vágóáramot közvetlen az áramváltón, de előtt mondom ráakasztom a lakatfogós műszereimet.
Hirtelen csak kettőt találtam meg.

15 A-es potiállásnál 1,5 mm-es lenmezt vágva az egyik műszer 15,0 A-t, a másik 15,2 A-t mutatott.

40 A-es poti állásnál 8-as lemezben járatva az egyik műszer 40,0 A-t a másik 40,5 A-t mutatott.

Ezek után már feleslegesnek tartottam az áramváltó kimenetén a mérést.

A mérés még az eredeti testkábellel és csipesszel történt, tehát azoknak veszteségét is lefedi a szabályzó.

Érdekes lenne még a szkópos mérés, hogy max. áramon mennyire van kivezérelve a PWM, de most időhiány miatt nem tudok vele foglalkozni

Mindenesetre ez már megnyugtató, mert voltak olyan feltevések is hogy még a 40A-t sem fogja tudni.

fn47xk7ei

Igen , szerintem is igaza van a szakinak .Most , hogy kihúztam az energialáncból az ostort és másikat teszek bele már egyúttal behúzok még 2 darab vékony műanyagcsövet én is a vízhűtés kialakítása véget . Jut eszembe erről - nekem e plazmavágóm eredeti (régi) munkakábele ill. pisztolya is vízhűtéses volt . Sajnos nem lehet hozzá kapni kopó cuccokat így ha valakit érdekel "ingyé" odaadom mert talán még kísérletezéshez jó lenne .

borvendeg

Nekem vannak terveim a pisztoly "reszelésben" de nem tudom hogy juthatna el hozzám. (Talán van olyan hogy a címzett fizeti a postát, ha feladnád.)

A gép oldali csatlakozója milyen?

remrendes

A kovetkezo szerintem nekem is egy olyan lesz. Egyelore marad a 80A-es Jasic, ezzel talan nem lovok melle.

svejk

Ennek a fényképezését szerintem hagyd, a katalógis PDF-et elég jól fel lehet nagyítani.

Érdekes kialakítások vannak benne, tetszik.

Vajon mennyibe kerülhet pl. egy SKM-75-ös, meg hozzá a kopóalkatrsészek?

fn47xk7ei

Sajnos félreérthetően írtam-fogalmaztam .[#worship]Már csak a pisztoly van meg mert a többi részét kidobtam mivel túl merevnek véltem . Postát meg talán privátban megbeszélhetjük ha érdekel .

svejk

Ha bemegyek a heg.technikai, boltba ehhez a mostani pisztolyhoz kopóalkatrészét -mert az tuti hogy én nem bírok 4-5 hetet várni :)- akkor miként keressem?

Azt mégse akarom mondani, hogy a Lidl-s géphez, mert így is elég nagy arcok vannak a boltban, nem szeretek oda járni. :(