Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Plazmavágó gépek építése

Indította gaben, 2024 április 09, 15:54

Előző téma - Következő téma

remrendes

Persze, ha olyan anyagot akarsz vagni, ami igenyli.

mex

"a zirconiumoxid " Az bizony megmunkálása utáni égetéskor 28-30százalék zsugorodást produkál...

svejk

Persze, holnap megmérem...
Meg a valós teljesítményigényt is, -legfeljebb majd kisebb áramon- , mert úgy emlékszem csak 2 kW-ig már a saccolóm.

svejk

Akkor másként kérdezem.
Mezei szerkezeti acéloknál lenne értelme?
Javulna valamelyik paraméter?

svejk

Már anno a lézeres segédlevegő fúvóka kapcsán is gondolkoztam rajta, hogy milyen "füstöt" kellene keverni a levegőhöz amivel jól lehetne látni a fúvókán kilépő levegő áramlását, esetleges turbolenciáit, de nem változtatja meg az áramlás tulajdonságát?

Nem dohányzom. :)

remrendes

Tiszta oxigennel elvileg szebb lenne a vagas.

fn47xk7ei

Ezzel vigyázni kell mert ha olajos préslevegővel üzemelt a gép majd utána rákötve az oxigént a gépre veszélyes folyamatok indulhatnak be ![#felkialtas]

B.Zoltán

20A-es automatáról elmegy az a 40A-es vágás?
A dobozán valami 25A-es áram felvételt látok a max állásra.
Ha eltörne a kerámiád, lehet hogy tudok adni, csak még ellenőrizni kell, de ránézésre jónak tűnik.

remrendes

Konkretan ezt meg nem hasznaltam, de lehet, hogy egy probat merene.

D.Laci

svejk

A próbáim alkalmával C16-ról ment a gép.
Persze csak pár percig, tehát a kismegszakító thermal értékét nem érhettem el.
Az indítás, vagyis a puffer töltése PTC-n kerszetül történik- tényleg annak el is felejtettem megnézni az értékét- az áram felfutásában pedig biztos van felfutás.

De majd holnap írok konkrétumokat.

svejk

Csak azért kérdeztem mert az íR Lidl akcióban ECOCUT 40 van írva.

Igaz olcsóbb is volt mint a kontinensen.

Vajon más lehetett?

svejk

No de ez mitől lenne jobb ha ugyanazok a kopóalkatrészek?

Még ha az elektróda jobban is passzol a fejbe, az elektródán ugyan úgy lötyögni fog a kerámia diffúzor?

Nekem még mindig az a véleményem, hogy ezen alkatrészek egymáshoz képesti helyzetén mólik a vágás milyensége, főleg ferdesége.

svejk

így, hogy tudok típust mondani a boltban már nem érdekes, valószínűleg tudok venni helyben.

B.Zoltán