Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Plazmavágó gépek építése

Indította gaben, 2024 április 09, 15:54

Előző téma - Következő téma

svejk

Maistro!

Ha tényleg sikerül szerezned egyet vasárnap este, akkor azért számítunk ám rád!

Hétfőre vegyél ki szabit mert egész éjszaka tesztelned kell :)

svejk

Nem akar az a nap kisütni Érden? :)

d46hvfrdr

Helló!
Ha jól olvastam, az inverter kijelzését akarjátok megoldani.
A gyári alap inverterek esetében az aktuális áram visszajelzése csak sima feszosztós mérőkör egy sima feszmérővel. Az áramszabályzó potméter helyére egy dupla potit kell csak tenni, majd  az a feszosztóhoz kell egy stabil DC feszt levenni valahonnan, majd ugy beállítani az  osztót, hogy a kijelzőn a körülbelüli "Amper" értéknek megfelelő értéket jelezze.

Bár én biztosan nem vacakolnék vele mert alapból a poti skáláját úgyis látja az ember, a valós leadott teljesítmény pedig sokmindentől függ és biztosan köze sem lesz a valós értékhez. Ami viszont biztos, hogy kevés inverter képes arra a teljesítményre ami rá van írva!
Pár inverterrel már találkoztam, az "olcsó kategóriákból pl. a CUT40 átlagosan 32A-körül produkált max, a CUT50 már képes volt kicsikarni magából 37-39A-t (a jobbak 41-42A), a cut80 produkált 59-62A körül.
Persze gyártó függő! A kamus és hiányos inverterek esetén igen más adatok is mérhetők!

svejk

Nem-nem!
Épp ellenkezőleg, senkinek sem hiányzik csak én jegyeztem meg, hogy még az sincs a Lidl-esen.

borvendeg

A stereo potis kijelző aztán igazán zéró értékű, csak a poti állásást adja vissza de semmi köze a vágóáramhoz. Az elég paraszt lenne ha így oldaná meg bármelyik gyártó.

Teszt:
Ha sikerül szerezni persze jó alaposan teszetelem(ha lesz energiám csinálok videót), illetve szerveztem hozzáértőt is a teszthez, de az majd a hét folyamán zajlik valamikor.
Ha van kedve valakinek látom szeretettel a műhelyben tesztelésre.

2rjw3gfi5

Hát sajnos nem sütött ki :(

Így jártuk...

CUT40 képek

svejk

borvendeg

svejk

Ott van a 111548-as képen a nagyfesz becsatolás, pont mint Csikarc képén.
A 111707-esen meg ott a szintén említett szikraköz DF1-néven.

svejk

Ez egyébként egy teljesen kommersz alkatrészekből felépített szerkezetnek tűnik, adott esetben a javítása egyáltalán nem lehetetlen feladat.

svejk

A fúvóka szétfűrészelést meg külön köszi!! :)

svejk

A 111554 bal alsó sarkában a levegőcsőre tekert fehér vezeték mi célt szolgálhat?

svejk

Ez a manusz is elég nehezen találja a szavakat a HF tekrcsre.

svejk

a 112439-en jól látszik a műanyag közdarabon hogy a furat kissé tangenciális  ami a sűrített levegőt irányítja a csavarvonalba.

Ezek az alkatrészek a plazmák lelke, főleg ezektől függ a vágás ferdesége, milyensége.

svejk

Ha legalább ilyen lenne a hétfői Lidl-s is, simán meg merném venni.