Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Plazmavágó gépek építése

Indította gaben, 2024 április 09, 15:54

Előző téma - Következő téma

PSoft

Jelentem, elolvastam.:)
Én még...tanultam is belőle.[#nyes]

jani300

Megkerestem tényleg az van az adattábláján ,de max .
De ugye mivel úgysem tudja ami rá van írva , ne vegyük komolyan :)
Én már láttam plazmavágót kb húsz méterről :)
És kb tíz éve . A méhesek vették ,hogy majd avval darabolnak alut , savállót . De nagyon eltűnt :)
Zőőd vagyok én ehhez is ,de olvasgatom , érdekes , most még viszonylag érthetően beszélnek ,és nincsenek most nagyképű beszólások .

2rjw3gfi5

Szerintem fixen nagyfrekis nagyfeszültségű a kimenete, mert miért is tenne másként. A célja az. hogy 4000 fokon elfújja a megolvadt fémet a sűrített levegővel.Azt vettem észre, mindegy milyen áramon, de a legnagyobb nyomáson a legszebb a vágás. Szerintem itt nincs olyan bonyolítás, az árammal mint a TIG/MIG/MAG/AWI nem tudom milyen hegesztési karakterisztikáknál, itt csak el kell fújni a megolvadt fémet. Persze akkor írok sokat, amikor iszok, most lakatolás közben ez kötelező, tehát nem biztos, hogy jól látom a dolgokat, de aki akar kivágni köröket, lyukakat zártszelvényből, lemezből, amivel flex-el, dekopír fűrésszel, megszenvedne, az vegye meg bátran, jó játék. Meg olyan király látni ezt a szikra esőt :) Na befejezem, mert sok volt a whisky lakatolás közben, és nincs az az automatikus szövegkorrektor, ami bírná velem a tempót, így hát nem mondhatok mást. plazmára fel!   :)

svejk

szerintem alapvetően DC.
Ezt mutatja a + és - jelölés, a Te rajzodon a Greatz-ek  és a tegnapi videóban a koma is mezei DC műszerrel mérte az áramot.
Aztán, hogy erre hogy mily módon és mennyi ideig van HF rászuperponálva azt nem tudjuk.
Elég lehet egy-egy nagyobb impulzus a begyújtáshoz vagy mint a Tesla tekercs meg még számtalan variáció, de bizonyára nem űrtechnika.

svejk

Persze én pl. azt sem tudom mekkora is lehet a pisztolyban az a szikraköz az elektróda és a külső fúvóka közt.
Te tudhatnád...

fn47xk7ei

Amennyiben levennéd a burkolatot megint és készítenél pár fényképet róla (feltölteni erre az oldalra )akkor több mindent meg lehetne állapítani a gépedről .

svejk

Én ezt már burkoltan kértem tőle ma reggel, de átugrott rajta. :(

fn47xk7ei

Ez egy kétutas egyenirányítású párhuzamosan kötött 3 transzformátoros AWI vagy MMA inverteres hegesztőgép rajza .Ezeket nevezték először a ZX7-es sorozatúnak .A plazmavágó szekunder oldali panelja abban különbözik , hogy a 3 transzformátor nem párhuzamosan van kötve hanem sorosan . Ezért tudnak többfunkciós gépeket is építeni ( lásd:CT416 , CT516) amelyekbe relékkel kapcsolták a főtrafók szekunder oldalát sorba vagy párhuzamosan kötni annak megfelelően , hogy hegesztő vagy plazmavágó funkcióra van állítva a gép . Alulró nézve látható a nyáklemezen az eltérés az alapgépek szekunder oldali panelen .

fn47xk7ei

Abban bízzál , hogy a LIDL beszerzői valakit megbíztak a tesztelésre és azután döntöttek a nagy tételű megrendelésről. Az én tapasztalatom eddig pozitív velük kapcsolatban azaz az áru ÁR-ÉRTÉK ARÁNYA megfelelt nekem . Csalódás esetére pedig simán ott van a garancia .

2rjw3gfi5

Na jó, holnap napsütésben készítek több ezer képet, és felteszem a tárhelyre...
Nagyfrekis négyszögjel nem lehet egyenáramú? Mármint, hogy 0 és mondjuk -200Volt között?

2rjw3gfi5

Teljesen igazad van, ezt valahonnan egy fórumról ollóztam ki...

2rjw3gfi5

kb. 1 mm

Majd egyszer elköszörülöm, akkor látjuk a belsejét...

svejk

Debrecenben megitatunk a képekért :)

Lehet-lehet de az még nem fog attól áthúzni a mégnemtudjukmekkora távolságon a fejben.

svejk

Aha... oda elég lehet 1-2 ezer volt.
No most csúcstól-csúcsig akár össze is jöhet...

Ehh...újabb csepegtetett infók melyek csak növelik a kételyeimet. :(

svejk

Ma már írtam ezek a termékek általában nem a műszaki szenny legalja.
Igazából engem tényleg csak a működése érdekel.
Ha veszek is úgy is csak a melóhelyemen fogok vele tudni dolgozni, ott van rendes száraz levegő, az áramellátás sem gond.
Otthon max. a sufnim előtt az udvaron tudnék vele dolgozni. :(