Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Plazmavágó gépek építése

Indította gaben, 2024 április 09, 15:54

Előző téma - Következő téma

borvendeg

Lehet hogy a semlegesbe kellene de ide is tartozik:
A kínaiak "referencia design"-ekkel dolgoznak. Van egy dizájn, megveszi valaki, más valaki a design alapján gyárt elektronikát és egy 3. fél dobozolja/brandeli neked(speciális eset mikor ez a 3 egy cég te meg választasz a katalógusból). Persze ehhez elég sokat kell rendelni.

Viszont a mi szerencsénk, hogy ezek a referencia designek elég sokat fejlődtek és elég pontosan tudják hogy mit lehet olcsósítani a gyártáson és mi az ami tönkre szokott menni. Az idővel és az eladott sok szeméttel együtt elég fejlettek ezek a referencia designek. Ráadásul elkezdtek átvenni normális gyártási kultúrákat is, a gyártási selejt nekik is pénz.

Mostanában hiszek az ilyenekben, tapasztalataim alapján egész jól működik.(pl kínai hegesztő inverterem) Ráadásul a parkside gari is elég korrekt ahogy hallottam.

svejk

Lehet félreértettél, eddig nekem a 6-7 féle parkside-os cuccok bejöttek. Persze nem iparszerűen használom őket.
A straus meg egyebekkel nem is lehet egy lapon említeni őket.

2rjw3gfi5

Kell, hogy meglegyen a válla, az tartja központosan. Ha kicsit ferdén áll, már ferde a vágóív is. Vékony lemeznél nem számít, de vastagnál érdekesen néz ki...

2rjw3gfi5

Csak érdekességképp, ennyit találtam összesen aminek köze lehet a plazmavágómhoz, nálam csak 2 trafó van, és arányosan a többi... :(

2rjw3gfi5

Ha már építés a cím, most itt tartok az elképzelésemmel:

jani300

https://szerszamx.hu/haina-m149-cut80-inverteres-plazmavago-80amper-2538?keyword=plazma%20v%C3%A1g%C3%B3
Erről vélemény ?
Nem koppintós úgy látom .
40 ampert talán még tud is .
Jót zuhantak az inverter árak is .
Szerintem várok még picit avval a plazmavágóval .

rotaryfun

Kb annyira tudja a 80 ampert at mint ez az 1800 wattot. Olyan cimkét ragaszt a kínai amit a vevő kér, vagy szeretne látni.

2rjw3gfi5

ValószínŰleg 50 ampert is tud, ugyanaz a PT31-es pisztoly, az csaK 50 amperig használható, és kontakt gyújtású. De a marketing mindent kibír... :)

jani300

Hát jó elhiszem ,gazemberek az biztos .
De a gyújtásról ekkorát hazudni az már azért minimum szabálysértés . És külön írja hogy nagyfrekis .

svejk

jani300

Jó a kínaival nem igen lehet pere menni ,de ez úgy látom magyar cég ,és már rendeltem is tőlük ,mást .

svejk

Én úgy látom nem csak itt nálunk de még a szakirodalomban is keverednek a fogalmak.

Azt már tudjuk nem kell Zoltánét sem kopogtatni, de kell a munkadarab KONTAKT a gyújtáshoz.
De azt még nem tudjuk, hogy mitől is gyújt be igazán az ív.
Bár ő is elejtette tegnap a [#t195p2309#]-ben hogy nagyfrekvenciás.

Azt viszont még nem tudjuk, hogy ez a nagyfreki csak gyújtáskor egy időre vagy folyamatosan rendelkezésre áll.

Ezért jó lenne  minél többet a belsejéről kideríteni.

Ha valaki megígéri, hogy átveszi tőlem egy hét után ötezerrel olcsóbban akkor Isten biza' veszek egyet hétfőn és megtudományozom a Lidl-set.
No de mi van ha megtetszik? :)

svejk

Kár, hogy nincs itt J-steel, ő is biztos tudna hozzászólni :)

jani300

Várom a tudományos eredményt .
És megvárom a hétfőt , délutánra már szerintem okosabbak leszünk :)
Ha nem kell senkinek ,és leárazzák ,majd szerda este benézek a lidli be :)
[#integet2]

fpd0kbd4

Jól látom,hogy 46A-t kér egy fázison? Nem sok helyen vagy leginkább (ipari környezetet kivéve) sehol, nincs ilyen hálózati lehetőség.