Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Plazmavágó gépek építése

Indította gaben, 2024 április 09, 15:54

Előző téma - Következő téma

2rjw3gfi5

Bocs, kicsit lassan értelmeztem a kérdésed...
Én úgy gondoltam ki, hogy ellenállásos pilot-al gyújtok, kb. 1 mm magasan a munkadarabtól, amit egy állítható magasságú mikró kapcsoló indít a z tengelyen.A g-kód u.a. mintha kontúr marnék,csak bele rajzolok a szerszámpályába bevezető, kivezető szakaszokat is, ha leért a fej, indul a vágás.Így nincs galvanikus kapcsolat a régi géppel.
Az eredeti asztal szintjénél jóval lejjebb lesz az új asztal a gép előtt, és egy konzollal mozgatja a fej a már egyenesre cserélt plazma pisztolyt. Kerámia lap lesz az asztal alja, rajta magasság állíthatós ponthegesztett acél sárlehúzó lábrács mint tárgyasztal, és esetleg még vizet is öntök alá..
Na ez a terv, oszt majd kiderül, mi lesz belőle...
Most indulok, és csinálom, mert sose tudjuk meg különben. :)

vjanos

Csinálsz pár ilyen klassz dekort az előszobába, és még az asszony is megtámogatja a projektet :D

borvendeg

Szia!
Sokadik olvasásra és kutakodásra kezdem megérteni hogy mit írtál.
Gondolom ilyesmi megoldás:
https://www.youtube.com/watch?v=pyM8NjoUj3U

A réz bilincset látom, de mi van van kötve a kábel másik végére és hol van az ellenállás?

2rjw3gfi5

remrendes

Nem kell hozzaerinteni, csak kozel kell lennie az anyaghoz.
Koppintos szerintem mar csak TIG-nel van.

Dakota25

Ha összejönne pár újdonsült plazmavágó-birtokos, egész jól el lehetne osztani -kaláka-üzemmódban- a fejlesztéseket, részelemek legyártását... hmmm..

2rjw3gfi5

remrendes

Azert erre rajon egy AFA meg egy VAM. 75-ert pedig Stahlwerket is kapni 5 ev garival.

remrendes

Csak a kepet lattam a Lidlisnel. Ott a pisztolyon van gomb, szoval szerintem HF-es gyujtasu. Annal pedig nem kell hozzaerinteni semmihez.

2rjw3gfi5

Semmi sem jön rá...
Németektöl jön...

2rjw3gfi5

A nyomógombal indítod a gépet, nincs pilot gyújtás, mondom próbálj ki egyet...

000000000

HF még nem alap 15..20E pluszos a géped ha szűkséges funkcióba kell!
Lidl plazmának jó lenne látni a bekapcsolási idöt tartalmát mire való 50E ért..[#taps]
De valószínű folyamatos átvágásra 5..7mm max szénacélra nem ami a vágási minőség is elfogadható...

fn47xk7ei

Nekem a 40A-es Rilon gépem így nézett ki belülről .2x6 darab fet és 3 darab főtrafó sorbakötve . Ez ténylegesen tudta is a ráírt áramot biztosítani .

fn47xk7ei

"..és a 3 darab főtrafó sorbakötve .."[#worship]

2rjw3gfi5

Na ez az ami engem zavar, de nem csak a mosfet-ek, és diódák hiányoznak az enyémből, hanem a trafó és a vezérlés ezen része is. Majd ha nagyon kell még teljesítmény, eladom, és veszek másikat.Feladtam,, hogy kipótoljam az alkatrészeket...