Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Plazmavágó gépek építése

Indította gaben, 2024 április 09, 15:54

Előző téma - Következő téma

remrendes

Azert a Stahlwek gepek nem rosszak. Nekem egy TIG200-am van toluk, szebben szolt, mint az ESAB Buddy.

2rjw3gfi5

Vettem egy CUT40-es sima koppintós gyújtású legolcsóbb (erre futotta :-(  ) plazmavágót, kézzel, sablon melletti vágásokhoz, de most, hogy itt van, már azon gondolkodom, hoy készítek egy asztal kiterjesztést a gépemhez, és a fejre szerelt konzollal mozgatom a pisztolyt. Próbáltam ellenállásos pilotot csinálni, de egyelőre leégtek a 10Ohm 100W-os ellenállásaim, már ha nem csak rá írta a kínai az értékeket. Ha vágáskor csak ráengedem a lemezre a fúvókát, és csinálok egy spirált, majd utána éri el a valódi vágási vonalat a fúvóka, tehát van ideje begyújtani az ívet a megtett úton, így is működhet?

s7manbs8

Ez a koppintós hogy működik ? Nincs nagyfesz ami begyújtja ?

fn47xk7ei

A pilotáramot mi kapcsolja ki ?

2rjw3gfi5

Hozzáérinted a fúvókát a munkadarab széléhez és begyújt az ív.

istvan3

Sziasztok!

Boldog Karácsony mindenkinek!

Plazmavágáshoz milyen CAM szoftvert tudnátok ajánlani?
Olyan kellene amely automatikusan generálja a G kódba a gyújtás indítását és leállítását.

Cut2D működik, de macerás átírogatni minden vágás előtt a generált kódot.

Köszönöm.

fn47xk7ei

Szia . Kellemes örömteli ünnepeket neked is !A kérdésedre én nem tudok válaszolni de vannak itt komolyabb programismeretekkel rendelkező társak majd ők megteszik . (Nálam: LibreCad > CNC USB Controller > Notepad++ és M3-ra van egy makro írva .)[#worship] Viszont átnéztem a hozzászólásaidat és köztük láttam , hogy tudsz nyáklemezt gyártani . Kérdezném nem válalsz-e számomra gyártást . [#integet2]

dosalaszlo

Tiszteletem

Mi a SheetCam nevű programot használjuk mint oly sokan mások is itt a fórumon.
Nekem bevált. Pár óra tanulás után könnyű használni és minden plazmavágással kapcsolatos paramétert be lehet rajta állítani.

Üdv
László

PSoft

Évekkel ezelőtt, én is használtam a SheetCam 6.2.0 verzióját.(+ Mach-3)
Igaz én lézer alá csináltam vele terítékeket, de én is úgy tudom, a plazmások egyik kedvelt szoftvere.
Nem biztos, hogy másnak is előny, de volt magyar felülete, többek között azért szerettem.:)

sufnituning

Szia!

Én a FastCAM FastNEST programot használom, elég jónak tűnik,
szinte mindent be lehet állítani, többféleképp lehet a G kódot csinálni, a Nesting felrakja beforgatja a vágandó anyagokat, hogy a lehető leggazdaságosabb legyen a vágás, de enged hozzányúlni is.

Ja és elkészült a gépem, egyenlőre még csak rajzgép, mert január közepére mondták a rozsdamentes vizes tálcát.

Nekem ez a karácsonyi ajándék[#kacsint]

Ma is rajzoltam vele egy cicát.

Minden kedves fórumlakónak kellemes karácsonyt kívánok!

svager

És nekünk karira egy képet?(Nem cicásat) [#wink]

sufnituning

Jó!
Csináltam Neked egy fenyőt, meg egy kisvasutat, hogy tudjál játszani.[#kacsint]
Mindegyiknél az első kép a végleges nézeti a második a rajzolt drótváz.

fenyő: 7 perc 35mp vágási idő,   Méret: 370mm x 220mm
kisvonat: 5 perc 23mp vágási idő,  Méret:  340mm  x 180mm

sufnituning

A vonat rajzolt kerekénél elcsúszott a papír, ahol hiányos, az meg a toll miatt van.

svager

Köszi![#eljen]
Fizetös ez a program?

istvan3

Köszönöm mindenkinek a segítséget!