Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Plazmavágó gépek építése

Indította gaben, 2024 április 09, 15:54

Előző téma - Következő téma

8v9esubsb

Sziasztok !

Plazmavágót vásárolnék, de nincs tapasztalatom a témában.
Két gépet is kinéztem magamnak ,de nem igazán tudom melyiket válasszam.http://hegesztogepek.info/termek/pl-60d-plazmavago-gep-60a400v/ vagy https://www.civishegesztohaz.hu/?t=2964
400v 3x16A-ról üzemeltetném 15mm-es vaslemez vágása lenne a cél.Árban max 250E a keretem.Válaszotokat előre is köszönöm.

remrendes

Az adatlapok alapjan az Alfa kevesnek tunik.

dosalaszlo

Tiszteletem
A gép sajnos nem lesz elégséges a következők miatt:
A darabolás az egy pontatlan és igen csúnya felületet jelent.
100%-on 20A a terhelhetősége vagy nagyobb áramnál pihentetni kell bizonyos időközönként, hogy ne melegedjen túl.
Még egy fontos a lyukasztás. 45A 6mm-ig a 65A 12 mm-ig és a 85A lenne alkalmas 20mm-ig lyukasztani mielőtt vágsz.
kb. 120A teljesítményű gép kellene amivel folyamatosan tudsz minőségi vágást és lyukasztást produkálni 80A-on.
Gyanítom ahhoz a 250 ezres keret nem lesz elegendő :-(
Üdvözlettel
László

8v9esubsb

Szia!

Köszönöm a válaszod ,mit javasolnál?
És ez a gép mire lenne elegendő?
Üdv:Zoli

ebalint

A rendelkezésre álló 3x16 A is kevésnek tűnik a 15 mm anyagvastagsághoz minőségi munka esetén.

remrendes

A 45A-es Hypertherm eleg szepen vagja a 15-os anyagot is es beerte 3x16A-rel. Csak hat ugye, valamit valamiert.

8v9esubsb

Hobbi célra kissé drága lenne nekem.
Használt gép is megfelelne ,ha találnék valami jót.

remrendes

Persze, nyilvan. Csak az aramerosseg - vagasi vastagsag miatt mondtam. Igaz, hogy inverteres hegesztogepekkel kapcsolatban, de sokat kutakodtam a kinai-europai markak utan.
Annyit tudok segiteni, hogy hobbi aru gepekbol kb ar es minosegi sorrendben a Jasic, Iweld, Stahlwerk markakat szoktak mondani. Ez uttobibol a 70A-esre irnak 25mm vagasi vastagsagot, 15mm ebbol meg igaz is lehet. Viszonylag "barati" 180 ezres aron. A kerdes a gep bekapcsolasi ideje.
Kicsivel alattuk pedig az Alfaweld es a Mastroweld gepeket.
Persze erdemes kutakodni adott tipusra is, mert mindegyik markanak volt olyan gepe, aminek a forgalmazasat hamar abbahagytak...

fn47xk7ei

15 mm-es normál acéllemez daraboláshoz ( a darabolást feltételezem )  és a 3x16 A betápot figyelembe véve és + az anyagi keretet is nézve a belinkelt Jasic gép pont megfelel szerintem is a kérdezőnek.

ebalint

Félreérthető voltam :

A saját helyzetem szerint értékelteem a dolgot, azaz otthoni, "hobbi" használatra. A családi ház teljes üzeme is ezen a 3x16 A -on van.

Emiatt nem igen merünk belevágni egy ilyen vételbe.

Neked milyen körülmények vannak?

sufnituning

Ja ehhez 19A kell[#shakehead]

remrendes

Hat igen, az ugy mas. Itt csak a dugalj volt a 3x16A-es biztositekon.

ebalint

8v9esubsb

Köszönöm a hozzászólásokat ,erősen gondolkodom a 3x20A bevezetésén.Naivan azt gondoltam elég lesz a 3x16A Dés ,egy 11KW-os szalagos gattert működtetek róla.
A pisztolyok mennyiben befolyásolják a vágási mélységet és a minőséget ? Különböző típusokkal árulják a gépeket.melyiket érdemes megvenni?