Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Plazmavágó gépek építése

Indította gaben, 2024 április 09, 15:54

Előző téma - Következő téma

fn47xk7ei

Látod ezért nem volt jó ötlet a "védőgázos" példád mert szinte senki nem használja ill. az iparban is csak megfelelő helyen . Nekem legjobban Dósa Laci által használt vágófej tetszik . Az 5000 eurós árat nézve valójában nem is vette drágán a komplett gépet .A kínai 150 A-es inverteres gépek sem olcsók de probléma az viszont akad velük .[#heureka]

sufnituning

Létezik olyan táblázat ami segítséget nyújt ahhoz, hogy hányas lemezhez milyen fúvókát, milyen előtolást , milyen áramerősséget érdemes használni?[#conf]

Jó tudom, ez valamennyire gépfüggő is.

xabi

Rosszul írtam a vágási irányt plazmánál a külső kontur óra járással megegyező, lyuk óra járással ellentétes :
egy leírás hogy miért : Plazma vágás iránya

remrendes

A valasz csak a vagas minosegere vonatkozott, az pedig fuggetlen a hasznalat gyakorisagatol.

sufnituning

Na bakker, már megtanultam rosszul![#idiota]

sufnituning

Nálam a program csinálja magától, úgyhogy nagyon nem is foglalkozom vele, csak vágjon szépen, igaz bele tudok nyúlni az irányokba, de annyira nem izgat.

sufnituning

Egyébként ez pofon-egyszerű mindenhol "hegymászó" stílusban vágom kívülről is belülről is, ezért fordul a vágásirány.
Így szebb lesz a vágás.

fn47xk7ei

Akkor meg vicces fiú vagy ![#nevetes1][#eljen]

fn47xk7ei

De , hogy érthetőbb legyek : aztán meg megint oda "likadunk" ki , hogy a fejen múlik az egész dolog mert a védőgázas vágáshoz is más fajta fej kel és nem az áramforrásnál dől el a dolog .[#worship]

fn47xk7ei

Egy kis hőmérséklet mérés-eloszlás : Argon-hidrogén vágógáz ( nem védőgáz )500A .

dosalaszlo

Tiszteletem

Igen létezik de ezt mindig az adott géphez adják.
Pl. Szénacél (rozsdamentes) 105A Lv 20 mm lemeznél
vágási magasság 4 mm (4 mm)
lyukasztás 10 mm (10 mm)
lyukasztás ideje 1,2 sec (2,3 sec)
normál vágás sebessége 760 mm/perc 155 V (650  150 V)
finom vágássebessége 700 mm/perc 166 V  (590  167 V)
vágás szélessége 2,6 mm  (2,4 m)
és megadták alura is és ezt 5 féle áramerősségre (45, 65, 85, 105, 125 A )

fn47xk7ei

Nagyon lényeges rész ! Most éppen egy Cebora gép van nekem rákötve a cnc asztalra és annak is kb. (50 A-es vágó áramnál)93-94 V-os az ívfeszültsége de a másik gépnek is hasonló nekem . Arra akarok utalni bizony a vágási teljesítmény nem csak "amper függő" . Volt a kezemben olyan fej is amely 100 A-nél 135 V körüli ívfeszültséget mértünk . Némely fej nem is használható másik gépen mert nem tudja még begyújtani sem .

remrendes

Nem olvastam sosem a magyar megfelelojet, az angol ugyanugy "shield gas"-nak mondja, mint a hegesztesnel, en ebbol rosszmaztattam. Itt leirja az elonyeit, itt pedig tablazatosan osszeszedve az ajanlasok.

fn47xk7ei

Van összefoglaló néhol magyarul is .

frob

Ha már ilyesmirről megy a a diskura, aliról tudtok ajánlani olyan fejet ( kábel és minden egyéb nélkül) ami éri a pénzét?
apránként el szeretném kezdeni összeszedni a cuccokat, és a fej érdekel egyenlőre a legjobban...

Előre is köszi!
R.