Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Plazmavágó gépek építése

Indította gaben, 2024 április 09, 15:54

Előző téma - Következő téma

remrendes

Kerdes, hogy mekkorat es milyen gyujtashoz.

frob

Bocs, jó kérdés, valami kis géphez, mert egyenlőre 10-12mm anyagnál vastagabbat nem tervezek vágni, főleg 1-2mm es lesz a cél, és hf gyújtásút szeretnék venni.

remrendes

En egy Jasic JP-81-et tervezek venni es a pisztolyat atalakitani egyenesre. Ha az nem lehetseges, akkor az Iweldnek van PT80/100-as gepi pisztolya, ami viszonylag megfizetheto aron van.

fn47xk7ei

"Non HF ignition " .. Miért ezt a gépet választod ?

dosalaszlo

Nem lehet, hogy Pilot ívgyújtású és azért "reklámozza", hogy nem HF-es??

remrendes

En nem biztos, hogy le tudnam kezelni az zavarokat. Ez pedig elvileg a "blowback" verzio.

fn47xk7ei

Ezért kérdezem mert szerintem jobb a HF-es gyújtású gép és annál a nem gond a különböző működésű fejek használata mert egy kapcsolóval ki-be kapcsolható a HF.

fn47xk7ei

Nem tudom mit takar a "blowback" szó . Még nem találkoztam ennek használatával .[#nemtudom]

remrendes

Azon az 1-2 gepen, amit megneztem 2T/4T es ki/be kapcsolo volt.
Vagy arra gondolsz, hogy csak a szolenoidot kapcsolgatni? A belsejeben nincs kedvem turkalni, a central csatlakozo labkiosztasarol pedig semmit sem mondanak.

fn47xk7ei

Némelyik gépen van HF ON-OFF kapcsoló .A 2T/4T kapcsoló az más . A szoleonid az a gáz(levegő) nyitáshoz van (erről is jó ha van visszajelzés-tiltás a gépen) . Mellé még érdemes olyan gépet választani amiben dupla szoleonid van ez a gyújtásbiztonságát növeli .A centrál csatlakozó sem nagy titok (ha jól emlékszem [#worship]).1-9 pin a kapcsoló (gépi fejnél blokkoló) az 5-6 pin pedig (párhuzamosan) pilot áram .De ha belenézel a csatlakozóba rögtön látni mert a többi az üres . A centrál dugónál meg a pilot tüskék hosszabbak mint a kapcsoló szál tüskéi .

remrendes

Elofordulhat, talan csak a kinaiakra lehet, hogy nem jellemzo. Eddig csak Iweldet neztem meg Jasicot.

remrendes

Egyebkent a problemam az, hogy benn voltam 2-3 hegesztestechnikai boltban es az eladoknak sem volt foglamuk arrol, hogy mit arulnak, vagy mi micsoda.

fn47xk7ei

Elnézést , most utána néztem és rosszul emlékeztem . A helyes leggyakrabban használt centrál bekötés a fényképen látható .[#worship]Én a Cebora gépen az 5-6-os pint kötöttem be utoljára és az maradhatott meg a fejemben .

fn47xk7ei

Azt amúgy meg lehet kérdezni miért az inverteres plazmavágó gépet preferálja a legtöbb itt jelenlévő felhasználó ?[#nemtudom]( Alapvető kérdés de a választ nem én tudom [#rinya] )

remrendes

Szerintem az ara miatt. Egy 60A-es Weldi trafo brutto 510, amig egy 50A-es CNC-s Iweld inverter brutto 270.