Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Plazmavágó gépek építése

Indította gaben, 2024 április 09, 15:54

Előző téma - Következő téma

frob

Szia, ez jó ár, viszont keresgélek egy ideje de a 40e körüli cut40-es gép az úgy nézem elveszett aliról, mert csak majdnem duplájáért látok ...

2rjw3gfi5

Én azt írtam valahol, hogy annyiért vettem a CUT40-est amennyibe a LIDL-ben adott gép kerül. Most épp 56E a gép ára szállítással, de 58E-ért már CUT50-est lehet kapni...

CUT40

CUT50

2rjw3gfi5

Ha valaki olyan példányt talál, ahol a CUT40-esre 50 Ampert írnak ne dőljön be nekik mint én, a készülékből hiányzik az elektronika harmada...

2rjw3gfi5

Ez a különbség a két gép között...

svejk

Szabad kézzel dolgozol vele, vagy gépesítetted valamennyire?

svejk

3 de inkább 4 mm-es falvastagságú zártszelvénybe lehet  ezzel aránylag szép vágási felületű ablakokat vágni?
Mondjuk 30 mm-es köröket vagy rádiuszus sarkú 20x40 mm-es ablakokat?

frob

frob

frob

Még valami, ahogy írtátok a Lidl ben kapható kontakt gyújtású, amit linkeltél azok is?

2rjw3gfi5

Egyelőr még csak próbavágásokat csináltam, mondhatjuk játszottam vele, ma folytatom a pilot készítését, és a képemre egy ráakasztható asztalt plazmavágáshoz, mert gyorsan rájöttem, hogy szépen csak gépi előtolással lehet vele vágni...

2rjw3gfi5

sablonnal lehet, attól függ a  vágás egyenletessége, mennyire stabil a sebessége a kezednek :)
Ez szerintem nem csak az olcsó plazmákra igaz, a technológia sajátossága, ha kicsit megakad az ember keze valami sorján, vagy amit vágás közben kifröcsköl éppen, az meglátszik.Ha kicsit megcsúszik a kezed, akkor ott meg összeköti az alját az anyag... Ezért aránylag hamar elkezdtem gondolkodni a gépemre szerelésén.. (mondjuk úgy 8-10 perc használat után :)  )

borvendeg

Szia!
Én is szemezek a lidl-ös géppel. A kérdés az hogy ha felszerelem a gépre ezt hogyan lehet begyújtani?
üdv.

2rjw3gfi5

Igen a fúvókán látszik, meg mondjuk az egészen :) Én most (másodszorra) Youtube-os alapokból kiindulva vettem 4 db. 100 Ohm-os 100 Wattos ellenállást, párhuzamosan kötöttem őket, és épp egy 0,8-1 másodperces időzítővel, kis mágneskapcsolóval akarom rákapcsolni a fúvókára a testet, olyan pórias pilot megoldásként...

2rjw3gfi5

Hozzáérinted a munkadarabhoz, és begyújt az ív...
Ezt szokták koppintós gyújtásnak hívni, ahogy olvastam.

svejk