Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Plazmavágó gépek építése

Indította gaben, 2024 április 09, 15:54

Előző téma - Következő téma

svejk

4-5 bar és 150 liter/percekes igényt írnak az adatlapok.

Gondolom határeset... de egy ablakot vágni egy lemezen, zártszelvényen elég lehet.
No meg azt végképp nem kell elképzelni, hogy ezek a gépek tudnák a folyamatos üzemet.

svejk

"Szerintem a Parkside koppintós lesz"

Ne bosszants már ezzel a koppintással Te is, legalább nevezd kontaktgyújtásúnak.

Koppintgatni a bevonatos pálcákat szoktuk, engem ez kevert meg Deffent Zoltán írásaiban is.

svejk

De ha olyan is lesz akkor is ott az átalakítás lehetősége a videókon meg amiket Csikarc is írt régebben.

svejk

S te már vasárnap odasátrazol a Lidl elé, hogy hétfőn reggel első legyél? :)

Vagy van kapcsolati tőkéd? [#wink]

borvendeg

A kapcsolati tőke kimerül abban hogy tegnap megkérdeztem a pénztárost. Azt mondta hogy hétfőn nyitásra kint kell lenni. Ezt úgy abszolválják hogy vasárnap du. elkezdenek kipakolni. "Zárás előtt már szokta vinni a gép is"

svejk

Nálunk sajnos rendszeretőbbek.
Zárás előtt megcsinálják ugyan a helyét, de valószínű túlóráznak. :(

svejk

Egyébként meg az 50 rudi azért ötven rudi...
Bár igaz, még csak pár nappal vagyunk fizetés után.
A komoly szakemberek nem vesznek ilyet, csak a magunk fajta álmodozók :)

borvendeg

Megjegyzem Németországban 130eur, bármikor rendelhető.

Én is abban bízok hogy nem kapkodják el, az emberek nagyobb százaléka nem tudja mire való.

2rjw3gfi5

Örülök, hogy sikerült "megkevernelek" :), majd a következő találkozón iszunk 1-2-3-4-öt rá. :)
Szóval. kontakt gyújtású ez is, meg minden PT31-et használó gép, de én nem akarom folyamatosan az anyagon csúsztatni, pont a fúvóka kopása miatt, meg akkor belül is létrejöhet az ív ami az elektróda felesleges fogyását idézheti elő, hanem 1 mm-el az anyag felett mozgatnám amikor vág. Vágás végén ugyanúgy felemelném mintha maró lenne, és a következő pontnál megy csak le vágási magasságba. Ezt állítanám be egy kapcsolóval a Z tengelyen. Ha leért a fej, megnyomja a kapcsolót, indul a plazmavágó ( a pisztoly kapcsolója helyett /az előlapon nálam 2 pólusú mikrofoncsati / ez kapcsol )és 0.8-1 másodperces időzítővel az ellenállásos ívgyújtás, (még nem tudom, mennyi lesz az ideje, hogy stabilan beinduljon a fő ív, rozsdás festékes anyagon is, majd a tapasztalat eldönti, állítható az időzítőm) és kezdődik a vágás.Ha vége a vágásnak,  a fej felemelkedik, 1-2 milliméter után a kapcsoló kikapcsol, az ív kialszik, és megy tovább, és így tovább. Amit észrevettem, amit a géphez kaptam, meg amit eddig rendeltem, elektródádat ( a hosszú pöcök a fejben) nekem sima réz, amit linkeltem abban már van a közepében "hafnium" betét is. Gondolom tovább bírja...

2rjw3gfi5

Ne linkelj! Ja de inkább mégis :)

2rjw3gfi5

Visszatérve ehhez a pórias ellenállásos ívgyújtáshoz, ami a videón van, nekem nem jöttbe. próba közben simán elégettem 4 db 100 wattos ellenállást, ezért most 100 ohmosokat kötöttem párhuzamosan, szép szabil ívet produkál, de én így sem hagyom folyamatosan rajta, és ezen kívül kap aktív hűtést is.ellenállók, ha kell...

svejk

Ó, ha ezt így leírod egyben tegnap délelőtt...

" amit a géphez kaptam, meg amit eddig rendeltem, elektródádat ( a hosszú pöcök a fejben) nekem sima réz "

No még két ilyen beszólás és vigye a gépet aki akarja. :)

Annak nem Wolframból kellene lennie?

svejk

Még az vigasztalhat bennünket, hogy a Parkside az felsőközépkategóriás a gagyik közt.

svejk

Így szemből még gagyibb... :(

Nehogymá' bemeséljétek nekem, hogy az a képen látható testkábel vastagabb mint 3-4 mm cakom-pakli!