Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Plazmavágó gépek építése

Indította gaben, 2024 április 09, 15:54

Előző téma - Következő téma

sufnituning

Szerintem nem ezt kérdezte a Béla.
Azért van a tartólemezek ívesítése, hogy legyen előfeszítésük, ne legyen nyeklő-nyukló a lemeztartóban.
Amit te írsz  a fűrészfog az tényleg arra van, hogy kevésbé vágja át az ív a lemezt, de vízzel valamelyest csökkenthető az átvágás a sima tartólemeznél, a fűrészfogas vízhűtéssel az igazi.

ium8w94xp

Víz lesz alatta. THC is a Z tengelyre kötve. Levegő is elvileg adott lesz hozzá. Az ampert csak azért írtam, hogy képben legyetek a lemez vastagsággal együtt. Megnéznék egy hasonló vastag kész vágást, ami síma felületű amennyire lehet.

sufnituning

Igen ez érdekes, én is nézem a gép súlyát, valamelyest azért lehet következtetni arra, hogy műanyaggal van-e tele, vagy aludróttal?
Most az újépítésű gépekről beszélek, nem az őskori tonnás csodákról.[#kacsint]
Persze ha nem betonnal töltik meg.[#smile]

sufnituning

Az a baj, hogy ha alut is akarsz vágni, akkor egy erősebb gép kell, mert aluból kb  a fele vastagságot tudja majd vágni szépen.Tehát ami vasból vág 4mm-t az aluból csak 2mm-t részlemezből még kisebb vastagságot, de ez a gépek adatlapján rajta van

sufnituning

Azért azt megnézném, hogy vág ez a gép 15mm-t[#conf]

ium8w94xp

Mit izgat az engem? max 3mm amit vágnék.[#vigyor]

ium8w94xp

A jövőhéten tesztelem a cégnél és minden kiderül.

sufnituning

Azon gondolkoztam, hogy reggel elkezded vágni és délre levágja[#nyes] (kipilinszkázza)[#eplus2]

sufnituning

Vigyél magaddal egy 15-ös lemezt!

dosalaszlo

A tűzrács nálam is egyenes fogazott lemezekből áll és ha egy kisebb darab lemezt dobok valahova
az hajlamos mozogni így azt a 2-3 tűzrács lemezt kénytelen vagyok dobozos üdítőből vágott kis lemezkékkel kihézagolni arra az időre.

sufnituning

Na ezért kell meggörbíteni[#eljen]

ium8w94xp

Nem a 15-ös anyagot fogom tesztelni, mivel az engem nem izgat. Hanem 0-3mm anyagokat [#wilting]
A 15-ös lemezeket majd nálad tesztelem, tehát jó lenne, ha csipkednéd magad [#eplus2]

sufnituning

Most egész szépen haladok a hosszú hétvégén, végre kicsit előrébb jutottam. már látom a végét,[#wilting] talán, de mindig jön valami amin agyalni kell és az lelassít.

vadember

Hol vetted a gépet és mennyiért?

frob