Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Plazmavágó gépek építése

Indította gaben, 2024 április 09, 15:54

Előző téma - Következő téma

kaqkk007

Csak egy hirtelen ötlet : mi lenne ha egy induktív vagy kapacitiv szenzort használnál és azt a 2-3mm távolságot a programban hozzáadnád , így érintés nélkül tudnál felvenni 0 pontot ..

remrendes

Szerintem a ropkodo olvadt vasdarabokat nem kedvelne az erzekelo.

remrendes

Igen. Rozsdas, festett anyagnal problemas lehet. Az eltolt "nyomorudon" is gondolkodtam, de annak a szoftveres megoldasa nekem mar level2.

frob

Valami ilyesmi ?

ez tulajdonképen semmi más mint egy induktív érzékelő csomagolva, a tapintó rész koszolódhat, vasportól és minden más egyébtől védetten pedig ott leledzik benne az érzékelő..

jbrkfminp

Sziasztok !
Nincs itt valaki veszprémvarsány közeléböl aki vállalna plazmavágó javitását.

fn47xk7ei

Egyenlőre még gondolkodom ..várom a megvilágosodást ..[#heureka]

kaqkk007

Ilyesmire gondoltam maximum teszel rá egy műanyag kupakot amit ha elkoszolódik kicserélhetsz...

d46hvfrdr

Nem lesz jó!
Működik de sok gond lesz vele, rövid időn belül jönne a megvilágosodás, hogy zsákutca ez az irány...

frob

pár hozzászólással lentebb linkeltem egy motyót az nem jó?

kaqkk007

kaqkk007

Kis továbbgondolással akár felhajtható is lehet (az a kis mechanikus csalás (pár tized milliméter) amit produkál elhanyagolható egy plazmavágónál ...

svejk

..és melyik a végtelenbe vezető helyes, sugárút?

frob

egy youtube videóban láttam, hogy lézeres beméréssel állapította meg a berendezés a távolságot, majd egy kis szervó vagy munkahenger, egy ajtót rácsukott, és ment is a vágási művelet...
most már lehet kapni egész ügyes kis szenzorokat amelyek mm ben adnak vissza pontos adatot 10-20cm távolságból is

mondjuk egy ilyen szenzor + egy kis arduino...

gondolom valahogy be lehet etetni ilyen jellegű adatokat uccncnek is..

remrendes

Azert en ebben valahogy nem biznek.

fn47xk7ei

Te milyen megoldást ajánlanál ? 2 mm-es lemezt elég komolyan megnyomja a rugós mechanika . Sajnos aránylag szorosan működik a mechanika ezért erősebb rugót kellett beépítenem .