Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Plazmavágó gépek építése

Indította gaben, 2024 április 09, 15:54

Előző téma - Következő téma

remrendes

Ez hasznos info, kossz. En is 2mm-rel kalkulaltam, azt hittem eleg.

frob

sok helyen látom hogy nem léptető hanem egyenáramú motor van a Z-n amit a magasság állító direktben vezérel, cserébe hihetetlen gyorsasággal teszi ezt...
igaz ahhoz H híd kell amit pwm szabályozni illik...

fn47xk7ei

Van róla valami rajz , fénykép akár videó felvétel vagy csak "sok helyen láttad"?

frob

Nem baj ha nem linkelem be az egész internetet ügye :)
ahova bejárok cég vágatni mindenféle motyit ott is így van megoldva.
4 fet hídban hajt egy ablaktörlő motor szerű valamit, ami egy fogaslécen rángatja a fejet.
belövésnél ahogy változik az ömledék miatt gondolom a fesz, le fel rángatja, majd miután átlövi, megáll mint a cövek és végig pontosan tartja a távolságot...

persze minden bizonnyal léptető mocival is lehet ezt csinálni, csak arra akartam vele kitérni, hogy lehet nagyobb mocit illik berakni léptetőből ami a sebességet is tudja, és persze rendesen megküldve árammal, maximális fesszel, hogy biztos lelépje amit kell

mondom ezt partszélről, de amitn kész a lézergravírozó, ez a következő project, mert nagyon megtetszett!

fn47xk7ei

De ez ugye messze nem tud távolságot tartani (THC). Akkor ettől jobb , egyszerűbb és gyorsabb egy pneumatikus munkahenger a z tengely mozgatására ahol még az állandó fej távolságot ( ívhosszt ) is be lehet állítani egy négy görgős talp mechanikával (ezt meg én láttam egy olasz cnc plazmavágón ). De nem értem miért kellene a "kőkorszak " felé visszamenni , ötletelni mikor bevált megoldások vannak , működnek . Mint írtam ( ha olvastad ) nem a léptetővel van a probléma hanem az áttétellel . Nagyobb menetemelkedésű orsó oszt "jóccakát" . Nem nagy súlya van a fejnek így felesleges nagy léptetőmotort betervezni azaz egy 2 Nm-es bőven tudja amit kell .

fn47xk7ei

Nem baj .. elég lett volna egyet ![#vigyor5]

d30xhrezp

Üdv!
Még egy kis faragás a THC-n és dobozolás.
Ma sikerült próba vágást csinálnom. Az Alfaweld zavar szempontjából nagyon jól vizsgázott.Sem  a sz.gépet,sem a THC-t nem bolondítja meg. Ettől kisebbre már nem tudom össze
zsugorítani.Még a gombok nem tetszenek ,de majd változtatok még rajta.Ja,a plazmavágó test kábelét elfelejtettem felrakni,de a vékony lemezt a pilot ív is átvágta,igaz nem tudott a THC normálisan mérni. Ezt csak azért írom,mert így
látom,hogy nem egy gagyi pilot megoldást alkalmaztak a gépbe.
Hátha valaki plazmavágó vásárlás előtt áll és tudja hasznosítani az infót.

sufnituning

A videó nem érhető el[#wilting]

iv43r83d

Sajnos nálam sem![#nemtudom]

d30xhrezp

Nem tudom ,mert nálam indul a fórumról.
És Most?Lehet nem volt közzé téve.

sufnituning

Már jó, nézhető a videó is.[#eljen] Te tudsz valamit![#eljen]

iv43r83d

Gratulálok!1db-ra vevő lennék![#eljen]

d30xhrezp

Ok,majd megbeszéljük.[#eljen]

frob

Nagyon jól sikerült!
Ami érdekelne hogy az elején látom hogy nekinyomod te is a fejet a lemeznek, ezt hogy érzékeled, sima rövidzárat figyelsz,
esetleg ha nem nagy kérés nagy vonalakban leírnád a működést?

Köszi!
R.

d30xhrezp

A( nagy Z) tengelyen van egy másik szabadon mozgó ( kis Z) tengely.
A motorral mozgatott nagy Z tengelyen van egy mikró kapcsoló.
Amikor a nagy Z megy lefelé, a fejet megállítja a lemez,de a szabadon mozgó kis Z miatt még a nagy Z megy lefelé ,amíg a mikrokapcsolót megnyomja.Ezt érzékeli a gép. Ezt az eltolást (offset-et) be kell állítani a VB script-ben a Mach 3 -ba,
Vagy pl a post processor-ban más programokban.Majd a nagy Z-t megemeli a motor a beállított offsettel +a vágó programba beállított magassággal.
Azután indul a vágás.
Nagy vonalakban ennyit tudok mondani.
Üdv.