Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Plazmavágó gépek építése

Indította gaben, 2024 április 09, 15:54

Előző téma - Következő téma

remrendes

Az un. floating Z-nel az elofeszitest ki, hogy oldotta meg? Gondolom linearis tengelyre fuzott rugoval a legegyszerubb.

d30xhrezp

Üdv!
Mivel a kézi plazmavágó pisztoly nem fér el a kis mozgásterű
gépen,ezért csinálnom kellet egyenes kivitelűt.

frob

hát ez nagyon tetszik!
már vártam hogy valaki egy sima pisztolyt alakítson át befoghatóra!

d30xhrezp

sufnituning

Van akinek meg alapból ilyen pisztolya van, azt meg kézire lehet átalakítani.[#nemtudom]

fn47xk7ei

Az én megoldásomról majd készítek fényképet . Van itt egy videó a YouTube-n , ezt én most láttam először de gondolom már te is rákerestél itt a témára így valószínűleg már láttad is
.

sufnituning

Csak azt nem értem, hogy miért a rácshoz állítja a nullát?

fn47xk7ei

remrendes

Ezt a videot meg nem lattam. Nem tul szimpatikus a ket viszonylag nagymeretu csuszo, surlodo felulet. Persze ettol meg lehet, hogy megbizhatoan mukodik.

fn47xk7ei

Elég érdekes megoldások vannak rajta . Én azon a levegős munkahengeren gondolkodtam el vajon mire is használja ?[#nemtudom]

fn47xk7ei

A Trafimetet is nagyon könnyű átalakítani mert nincs "öntött" nyakrésze .

designr

Az asztalhoz állítja a nullát..utánna offset a vágandó lemeztől függően..igy megbizhatóbb..ha van a lemezben görbeség..
A pneu henger egy kalibráló Z-t működtet ezzel csak a vágás-lemez pontos helyzetét állitja be.

fn47xk7ei

Háááát ... nem tudom .Hogyan kalibrálja a "z"-t mert n oda lent is csak egy pneucsövet látok bekötve .[#nemtudom]De van az illetőnek fenn egy másik videója ott viszont már fúrja vele a lemezt .

remrendes

Megpontozza furashoz. Meg ahogy latom szambeutonek is hasznalja.

designr

Nem a Z-t kalibrálja..
A pneu henger csak múködteti a z tengelyt..pontoz..jelöl..a vágáshoz a lemez helyét ehhez kalibrálja..állitja be az asztalon..