Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Plazmavágó gépek építése

Indította gaben, 2024 április 09, 15:54

Előző téma - Következő téma

frob

Gondolom valami ilyesmire
nem levegőt hanem vizet permetez, bár lehet hogy levegő is megy ez nem egyértelmű nekem..

frob

fn47xk7ei

Én is megkerestem anno a kifejezést (Water Mist) és láttam a képeket de nem hiszem , hogy valaki meg tudná venni a Thermal Dinamics Water Mist-es fejegységet . Írom ezt úgy , hogy (ha olvasod a fórumot akkor láttad a fényképet is ) én eleve úgy terveztem a gépemet , hogy vékony vízsugárt tudjak nyomatni a vágás közvetlen közelébe az anyag felületére . A tálcában lévő vízszintet pedig elég távolra tervezem azaz az anyag nem fog úszni a vízben .

frob

szerintem, nekünk hobbystáknak nincs lehetetlen :D
ha megvan a plazma fej arra egy plusz "gatyát" csinálni amiben a víz kavar nem okozhat gondot és már is van olyanod mint amit millákért szórnak, vízellátásra meg egy gagyi nagynyomású mosó szivattyús egysége jó lehet...

persze egyenlőre eléggé csak partszélről, de tetszik nagyon és gondolkozom én is a plazma vágáson, most hogy láttam vízzel mire képes egyre jobban érdekel...

designr

Meglepő a vékony lemezt is milyen vetemedés mentesen vágja.

d30xhrezp

Sziasztok!
Ismeri valaki ezt a plazmavágót?
Az ára nem rossz,de ki tudja a valóságban mit tud.
Haina M149-CUT80 Inverteres Plazmavágó 80Amper

fn47xk7ei

Mivel csodák nincsenek így ez a gép is 40A-es max. 50A . Egyfázisú , súlya 8,5 kg (igen a súlya is sok mindent elárul de főleg , hogy hány darab igbt van benne mert ugye egyik ferdeszemű koppintja a másikét . Belülről tök egyformák .)Most gonosz voltam ?[#nemtudom]

vadember

Ezek a kínai tervezők csodákra képesek. Nekünk egy ESAB Powercut 650 -es gépünk van potom 500 000 -ért. Az meg csak 40 A tud max. azt is csak 30% bekapcsolási idővel.
Lehet, hogy inkább ilyet kellet volna venni.[#csodalk]

fn47xk7ei

Igen , ennek már utána néztem de én egyenlőre most nem kísérleteznék ilyennel mert csak lépésről lépésre szeretek haladni . A víz permetezését én már évekkel ezelőtt kipróbáltam , teszteltem (pet flakon kupakját megfúrtam és a flakont összeszorítva spricceltem vizet közvetlen a plazma sugár mellé )és gyakorlatban tényleg látványos volt a hatása . Persze itt egy száraz azaz levegő elszívásos asztalról volt szó így könnyű volt eredményt produkálni ... de mégis megmaradt bennem . No ez a gondolat vezérelt a mostani gépem építésénél , hogy egy vékony víz csövet betettem az energia láncba . Viszont még szivattyún nem gondolkodtam ugyanis kis teljesítményű de aránylag nagy nyomású (5-6 bar)kellene és persze bírja is a folyamatos üzemet . Tehát sem a nagynyomású mosó sem egy autó ablaktörlő folyadékszivattyúja nem jó szerintem . De igazából még nem néztem szét a lehetőségek között .Szóval ..[#nemtudom]

d30xhrezp

Gondoltam,hogy van benne egy kis túlzás,de azt gondoltam valakinek van.De akkor a többi márka se valós.

fn47xk7ei

No ha cserélitek szóljál mert én keresek óccón ilyen megunt , lelkileg sérült , önérzetében sértett plazmavágót ![#hehe][#papakacsint]

fn47xk7ei

Mert az enyém már "hót varangy" - szégyen-nem szégyen , pár képet felteszek .[#worship]

frob

azért jutott eszembe a nagynyomású mosó mert ha jól néztem sima kék levegőcsöves megoldással vitték a vizet, az meg max 20 bar, na most ha a mosó nyomásszelepén állít az ember akkor rögtön a 160-bar helyett csak mondjuk 16 ot kell csinálnia, simán mehet akár folyamatosan is....
gondolom én, de majd persze a próba megmondja :)

d30xhrezp

Szerintem nem kell nagynyomású víz. Még ejtő tartályról is jó lehet.
Látható,hogy vágás közben nem nagy vízmennyiség marad a felületen.Ha egy mosót beindítasz ott van víz mennyiség.
Maga a plazma ív gyorsíthatja fel a vizet is.Mint egy festékszóró pisztoly.