Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Plazmavágó gépek építése

Indította gaben, 2024 április 09, 15:54

Előző téma - Következő téma

frob

Ebben nem egyezik a véleményünk :)

Kis mennyiségű nagy nyomású permetről van szó szerintem, hasonlóan a ködölős maró kenéshez, ott sem litereket tolnak rá mint régen, hanem nagy nyomással irányítottan keveset, de az mivel ráverődik a szerszámra tökéletesen keni...

Szerintem itt is ez van, ezért is kell a nagy nyomás és lehetőleg minél kisebb vagy valamilyen módon állítható fúvóka, hogy a kis mennyiség amit látunk a képeken videókon, bejusson a lehető legmélyebbre a vágott anyag vastagságában...

na persze, lehet hogy én látom rosszul :)

István83

Én nem jártam nagyon utána,de egy kiállításon láttam ilyen gépet.És ott a festékszóróra hasonlóan jött belőle a víz.
Meg a kép szerint is így lehet,mert akkor mi akadályozza meg hogy felfele is menjen.Nem hinném hogy akkora nyomáson jönne a nitrogén.

fn47xk7ei

Csak , hogy két különböző dologról beszélünk mert a fórumtárs nem a Water Mist-hez ajánlotta a nagy nyomású mosó szivattyút hanem nekem a sima víz "spiccoláshoz" a lemez felületére oldalról .Bonyolult fejépítésbe ill. kísérletezésbe most nem fognék bele .  A szivattyú azért kellene , hogy határozottan és egy szeleppel vezérelhetően kellene nekem a vízhűtés csak hát tized-huszad akkora teljesítményű mint a nagy nyomású mosóé . Alaphelyzetben természetesen egy gravitációs megoldás is elég .

fn47xk7ei

Én nem akarok egyenlőre semmilyen vízködöt csinálni . Ami a Termal Dynamics fejnél látható megoldás nekem nem is járható út mert sem fej nincs hozzá sem a plazmavágóm teljesítménye nem bírná szerintem mert elég ok teljesítmény elvonhat a víz gőzzé alakítása + mellé még molekulárisan is bomlik is mint az ábrán látható és tudván az is energia nyelő még ha egy része megint víz molekulává alakul vissza hőt termelve .Mert ugye 100% hatásfok ott sem létezik .A legjobb szivattyú teljesítményben egy autó üzemanyag szivattyú lenne - HA vízre találták volna ki , de hát sajnos nem .

István83

frob

Nos akkor félreértettelek, ehhez , már mint amihez te szeretnéd simán feldobnék egy nyomásszabályzót a hálózati vízre, tudod van hogy felteszik a bejövő hálózatra a házakba mert ne a 6 bar nyomja szét a csapokat...

és beállítanám mondjuk 1 bar -ra, utána meg egy sima mosógép víz szeleppel lehetne adagolni..

hogy tetszik?

vadember

Ez a víz adagolás csak a vetemedést hivatott csökkenteni? Mert ha igen akkor simán elég a hálózati vizet a fejhez vezetni.

fn47xk7ei

Mivel nincs hálózati víz így nem is opció a javaslatod ( én sem vagyok kezdő ) .[#kacsint]

fn47xk7ei

Igen , de én nem akarom a folytonos működést ill. nincs hálózati víz a közelben .

frob

Én meg nem vagyok látnok...

Egyébként meg az jutott még eszembe hogy vannak ez az úgynevezett házi vízműnek becézett, szivattyú bugyigumis fémtartállyal összeállítások.

ezekből a kisebbek is simán csinálnak 3-4Bar os nyomást, ráadásul, ha kellően elvetemült vagy, akkor egy 3F moci egy frekiváltóval egy arduínóval és egy nyomásmérővel összeházasítva akár szépen folyamatosan tarthatja is a beállított nyomást, a fordulatszám változtatásával...

lehet hogy túllihegtem :)

simarex

andurió helyett nyomástávadót raknék

fn47xk7ei

Így is már túlbonyolítottam a plazmavágóm ezért már jobb lenne egyszerűbb megoldásokat beépíteni .Ebben az esetben egy egyszerű tartály (20 literes műanyag kanna ) egy nagyon egyszerű kisméretű centrifugál szivattyúval és egy vezérelt szeleppel mert azt nem akarom , hogy állandóan menjen a kis vízsugár .Elég lenne akkor indítani a vizet ha már átköpte az anyagot a fáklya .

frob

Néztem pár videót, és a vízpermet már a vágás előtt indul, vagy is pontosabban az átlövés előtt...
No de majd számolj be róla neked hogy sikerült, hogy abból is tanuljunk!

d30xhrezp

Egy gyorsan összedobott plazma teszt mozgatása.
Még hiányoznak a végállások,és a fej felfogatása.
Utána élesbe próba.

fn47xk7ei

Amennyiben az átköpés előtt indítanám a víz sugarat akkor nagyobb teljesítmény (amper) kellene de sajnos nincs így inkább az időzítésen variálnék inkább .