Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Plazmavágó gépek építése

Indította gaben, 2024 április 09, 15:54

Előző téma - Következő téma

István83

Isel ha jól emlékezem.
Négy görögön szalad és bordásszíj mozgatja.

István83

Csak alkalomszerű használatra lenne.
Sajnos daru alá nem tudom tenni.(marad a targonca ovatosan)Lent elhejezésbe azt a hibát találtam én,hogy nem tudok vele kivágni pl.1250×2500mm-lemezből.

István83

Nagy gépnél biztos az alsó elrendezés a jobb.
Mindegyik szinte így van megoldva.

fn47xk7ei

Úgy már érthető .. azaz még sem mert 1000 mm munkaterületet említettél . Akkor meg miért nem inkább 1250 mm a kinyúlása , az a pár száz mm már nem nagy változtatás lenne az eredeti elgondoláshoz képest ? Vagy már adott méretű alkatrészekkel gondolkodsz ?

fn47xk7ei

A daruzást csak említettem a targonca mellé mint sérülést okozható művelet .

István83

Igen,már vannak alkatrészeim.1100mm elmozdulás.
És helytakarékos megoldást keresek,mert havi pár órát használnám.mennyire van kosz a környékén?

sufnituning

Itt egy helytakarékos megoldás.

sufnituning

csak a hűtővízzel lesz egy kis problémád![#nyes]

fn47xk7ei

Hűtővíz mehet kis sugárba a lemezre a fej oldalra mert arra felé domborodik a lemez a hőtől + így talán kevesebb víz kell a tálcába . Én mindenesetre tettem vékony műanyag csövet az energia láncba víz hűtésnek a lemezfelületre .A döntött helyzetű asztalnál meg le tudna csorogni egy csatornába az el nem párolgott víz .

fvmbs7r7e

Helló!

Tudnátok ajánlani egy használható plazmavágót egy épülő cnc-hez? mondjuk 15mm acált kéne legalább vágnia,esetleg Water Mist technológiáról valamit?[#nemtudom]

Köszi

fn47xk7ei

A "Water Mist" technológia használatánál pontosan mire gondolsz , plazmavágónál való használatra ?

dosalaszlo

Tiszteletem

Megfogadva a tanácsokat módosítottunk a vázon, főleg ami a víztartály teherviselő elemeit illeti.
Ha nem baj, néha megmutatom a "nagyközönségnek" hátha több szem többet lát alapon tökéletesebb,
ezáltal használhatóbb gépet sikerül létrehozni.
Üdv
László

fn47xk7ei

Én gyakran beleszólok a témába mert tetszik , érdekel és nagyon jó , hogy van miről diskurálni . A váz amit készítettél pedig nagyon masszívnak látszik , legalábbis nekem tetszik ![#eljen]

jnf0bjtjf

Jó lett és szerintem kell is mert nagy súlyt fog tartani.

jnf0bjtjf

Szerintem azért nyitott az asztal mert van progi ami tudja tudja folytatni a vágást ott ahol abbahagytad ha elmozdítottad a lemezt és így oldalirányban tud nagyobbat is vágni mint 1m.