Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Plazmavágó gépek építése

Indította gaben, 2024 április 09, 15:54

Előző téma - Következő téma

sufnituning

Szia![#integet2]
Szétszedtem az egész gépemet, átépítem, kivágom a lin. síneket, "leprimitívolom" görgők lesznek, az X helyen.
Közben meg megy más munka, mint Nálad is.Ha lesz valami fejlemény írok.

zt2c4wh9

Itt van egy plazma gép, ami UCCNC-vel működik:

A videón látható képernyőszett a NeuronTHC screenset, amit a Neuron THC vezérlő gyártója készített az UCCNC-hez.

fn47xk7ei

Fizikálisan tegnap építettem be az UCNC400-ast de csak ma teszteltük . Persze egyből nem sikerült ugyanis a bemenetek nem működtek ![#csodalk]Gyors telefonos segítségkérés ( itt köszönet Csabának [#worship]) után kiderült , hogy hol a turpisság - én +5 V-ot küldtem a bemenetekre holott a testet kellett volna .Egy perc alatt korrigálható volt a hibázás . Most már szépen működik az X és az Y . Szebb lett a motorok hangja is .De sajnos az Z tengelyt nem tudtam működtetni mert IM805-ös a léptetővezérlő és ott is a Step-Dir jel a testre kapcsolás .Gondolom a megoldás egy közbeépített kettős optocsatoló és egy külön 5 V-os táp . Az X és az Y tengelyen DM860A vezérlők vannak és azoknál persze nincs ilyen gond .

zt2c4wh9

És az miért gond, hogy a step/dir jel-t a tesre kell kapcsolni?
Az UC400ETH kimenetei push-pull (totem-pole) kimenetek, szóval mindkét konfigurációt meg tudja hajtani.

fn47xk7ei

Köszönöm . [#worship] Pontosan ezt ecseteltem a fiamnak hazafelé az autóban - az UCNC előnyét és miért is volt érdemes megvenni .. tehát , hogy magyar fejlesztésű és rögtön segítenek ha elakadunk valamiben ! Még egyszer köszönöm ![#eljen]

zt2c4wh9

Örülök ha tudtam segíteni. Remélem sikerül hamar üzembe állítani a gépeteket.

nyiszi

Szia Balázs,
Ez a NeuronTHC screenset elérhető valahol?

fn47xk7ei

Igen , lassan haladok . Ma bekötöttem az IM805-ös léptető vezérlőt és ahogy írtad tényleg működik . A mozgásteszt is megtörtént és érezhetően jobb minőségű a gép mozgása főleg az MK1-eshez viszonyítva . A motorok csendesebbek lettek de csak még a Z tengely motor beállításán kell majd állítani mert az a legkisebb de a leghangosabb . Már csak egy működő makróra lenne szükségem, ami minden M3-as parancsnál megérinti a darabot és lenullázza a Z tengelyt és persze bekapcsolja a plazmavágót.

s7manbs8

A plazmavágó elektronika már jó lett végül amit csináltál ?

fn47xk7ei

Én nem csináltam plazmavágó elektronikát .[#nemtudom]

fn47xk7ei

Vagy a plazmavágó gép vezérlésére gondolsz ? Mert azt gyári időzítő relékkel oldottam meg .

000000000

Rövid az emlékezeted, de másképpen és erősebben is fogalmazhatnék.
Pedig nem olyan rég volt 2018.3.21., #1713.
Így aztán jobb is ha ezt a bejegyzésemet se olvasod a dicsekvő tiltásod kapcsán, hiszen egyszerűbb az neked, ha nem szembesülsz a valósággal, így nyugodtan éldegélhetsz a saját kis buborékodban.[#nyes]

zt2c4wh9

Szia,

A Neuron screenset csak a Neuron THC vásárlással együtt érhető el, amit tőlük lehet megvásárolni. Ahhoz fejlesztették a screenset-et, illetve saját pluginjuk is van ami a THC-t kezeli. A THC etherneten keresztül működik, illetve az UC300ETH-hoz is kapcsolódik, de az UC300ETH modulhoz is saját alaplapot csináltak a NeuronTHC-sek.
Szóval komplett rendszerként árulják az UC300ETH-t az általuk készített alaplappal, illetve a NeuronTHC vezérlővel és a screensettel és pluginnal.

zt2c4wh9

Szia,

Örülök, hogy alakul a gép. :)
Az érintés/hossz bemérésre ott van a G31 kód, illetve az M31 makró. A makrókat az UCCNC/Profiles/Macro_profilodneve mappában találod.
Nyisd meg az M31.txt macro fájlt mondjuk jegyzettömbbel és akkor láthatod a macro kódot amit szabadon tudsz módosítani az igényeknek megfelelően. Persze Dezsoe is tud segíteni a macroval, ha elmeséled majd neki, hogy mit hogyan szeretnél...

nyiszi