Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Plazmavágó gépek építése

Indította gaben, 2024 április 09, 15:54

Előző téma - Következő téma

fn47xk7ei

Ez még nem plazmás program volt - az MK1-es vezérlőt próbálgattuk a fiammal de ki is lett cserélve egy NVUM klónra ami már MACH3-al megy ...már amikor kedve van . Gyakran csinál olyant , hogy M3-nál még megérinti az anyagot de onnan meg sem mozdul , néha meg jó - ki érti ezt ?[#nemtudom]Ezért cserélném le ezt is az UC400-ra .

sufnituning

Jól teszed, ha átnyergelsz, az UCCNC szerintem stabilabb plazmához.
A szúráspontokat milyen programmal csinálod?

fn47xk7ei

Egyenlőre áll minden - majd gyakorlatban kiderül ha be lesz építve az UC400-as , hogy pontosan hogyan lesz .[#nemtudom]

remrendes

Ma ossze is futottam a elkepzelesemmel egy pasztazoban is.
Az egyik oldalon, ahol a hajtas van ott ket kocsi van a linearis egysegen, a masik oldalon egy.

fn47xk7ei

Nem értelek miért erőlteted ezt az egyoldali hajtást ?[#nemtudom]Steril körülmények között persze , hogy jól működik de egy plazmavágónál . Olyan sokba kerülne egy darab 1,3 m-es szinkrontengely meg egy másik bordáskerék szíjjal ? Mi lesz ha éppen a híd a másik oldalon azaz a csak megtámasztott oldalon a fej beleakad valamibe vagy nagysebességű vágásnál hirtelen irányváltás lesz ? Szóval nem értem miért a gyengébb verziót választod ? [#nemtudom][#nemtudom][#nemtudom]Steril körülmények között persze , hogy jól működik de plazmavágónál .Szóval én azt mondom semmi pénzért nem csinálnám féloldalasra a gépet pedig tudom rengeteg gyári plazmavágót is (telepíthetőt) építenek féloldalasra .

fn47xk7ei

Bocsánat a mondat ismétlésért - elfelejtettem törölni .

remrendes

Az iranyvaltas nem problema, az latszik a lenti videon. En a fejet amugy is konnyen lepattinthatora tennem fel. A tied masszivan fel van akasztva?

fn47xk7ei

Igen , masszívan egy 40x40 mm-es alu zártszelvénybe lehet becsúsztatni . Amúgy elismerem kis méretben létezik egyoldalú megtámasztású gép elég sok .

s7manbs8

Ezek mellett melyik laptop szokott elszállni?

Már mivel azok sem egyforma zavarérzékenységűek ugyebár. :)

fn47xk7ei

Amelyik a z tengelyt mozgatja .[#nyes]Qtya egyszerű gép - az a kis kallantyú a fejmagasság beállító , a jelszó - csak semmi cécó ![#taps]

dosalaszlo

Tiszteletem
Plazmavágó gépet építek és kíváncsiskodnék milyen programmal lehet egyszerűen pályákat generálni plazmavágáshoz?
Üdv
László

remrendes

Hat, a nalam tapasztaltabbak valoszinuleg nyaralnak. En a SheetCamre szavaznek. LinuxCNC mellett valoszuleg a legjobb.

xabi

Szia,

Itt található ahogy én szoktam : [#t195p1222#]

Programok :

CAD :
Bármilyen CAD program jó ami dxf-et tud készíteni. Végtelen a választék.

Nesting :
Aspire-t használom mert nagyon könnyen használható, de sajnos nagyon pontatlan.
Vannak sokkal jobbak pl.: Pronest vagy az Inventornak a Nesting programja (de ezekből nehéz a Sheetcam-be átvinni az adatokat (még dolgozok az ügyön))

CAM :
Nem nagyon találtam a sheetcam-nél jobb programot még.

dosalaszlo

Tiszteletem

Köszönöm szépen az építő jellegű hozzászólásokat.
Akkor beleásom magam a sheetcam programba.

Szép napot!

fn47xk7ei

Pali "bácsi" milyen stádiumban van a UCNC400-ETH beépítése a plazmavágó gépedbe ill. szekrényedbe ? Esetleg működik már ? Erősen érdekelne a téma meg minden infó .Valahogy olyan nagy a csend a fórumon .[#wave]